חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

גלידריות בנתניה

(7 תוצאות)
נותן שירות באזור נתניה
גלידה גולדה נתניה
גלידה גולדה נתניה
טלפון: 076-8006969
גבורי ישראל 17, נתניה
פתוח עד השעה: 02:00
מחפש את הגלידריה הכי טובה בנתניה? נעים מאוד וברוכים הבאים לגולדה גלידריית בוטיק מבית Anita שבתל אביב אנו מתמחים בייצור עצמי מחומרים טבעיים בלבד. בנוסף תהנו מיוגורט טבעי עם שלל תוספות מיוחדות, קרפ טרי וחם, מבחר שתייה קלה וקפה איכותי. קיים סניף נוסף ברחוב המחקר 810 בנתניה טלפון 098802035
Buonana- בוננה משלוחי יוגורט, אסאי ושייקיםBuonana- בוננה משלוחי יוגורט, אסאי ושייקים
שושנה דמארי 10, נתניה
פתוח עד השעה: 23:30בר בריאות, שייקים, יוגורט, אסאי, נוזלי, משקאות קולד פרס, מיצים טבעיים, Smoothie פרוזן יוגורט, מיצים טבעיים ועוד. שירות אדיב,
גלידת אלדוגלידת אלדו
אגם כנרת 6, נתניה
ריאו ביח"ר לגלידות וממתקיםריאו ביח"ר לגלידות וממתקים
הפלדה 26, נתניה
אניטה גלידה בע"מאניטה גלידה בע"מ
פנחס בלקני 6, נתניה
נ.ע גולדה נתניה בע"מנ.ע גולדה נתניה בע"מ
שדרות גיבורי ישרא 17, נתניה
גולדה סינימה סיטיגולדה סינימה סיטי
(2 המלצות)
המחקר 3, נתניה
אתראתר

אין כמעט ילד או מבוגר שלא אוהבים ללקק או אפילו לזלול גלידה, ואין פלא: היא קלה, מתוקה, ובעיקר – טעימה בטירוף. קצת על גלידה: על ההיסטוריה שלה ועל הסוגים השונים ומה שתקבלו בכוס או בגביע.
בפרס העתיקה, היו הפרסים שומרים קרח במערות ומחסנים תת קרקעיים עמוקים, והיו מעלים אותו בקיץ, כדי לקרר את עצמם. ככל הנראה הם היו הראשונים שערבבו מיץ עם שלג או קרח והפכו אותו למה שאנחנו מכירים וקוראים לו היום "סורבה". מפרס עברה התורה הזו לרומא העתיקה ושם כבר הוסיפו למיץ הפירות דבש כדי לקבל קינוח מתוק וסמיך יותר. הקיסר נירון אף החזיק מרתף קרח שלם בארמונו, רק לצורך הזה. 
מאיטליה עברה תורת ייצור הגלידה לצרפת. שם הוסיפו לה בפעם הראשונה חלב והיא כבר הייתה ידועה וקרובה יותר לזו של ימינו. ב- 1903 הומצא הוופל המגולגל שהיום אנחנו קוראים לו "טילון" או גביע. למרבה ההפתעה, רק בשנת 1922 הומצא המקל הקטן והצנוע, שאפשר להלביש עליו גלידה קשה יחסית שממנה התפתח השלגון והארטיק-קרח, הלוא הוא ה"קרטיב" הישראלי.

 

איזו גלידה אנחנו יכולים לאכול היום בנתניה?

בנתניה יש גלידריות עצמאיות או כאלה ששייכות לרשתות. לרוב הן מוכרות רק גלידה במנות במידות שונות או במשקל, למי שרוצה לקחת הביתה. מה שכן, מגוון הסוגים והטעמים יהיה תמיד גדול, ותמיד יהיה משהו שיתאים לכל טעם.
כל מקום שמכבד את עצמו יגיש כמה סוגים של גלידת שמנת: מטעמי הווניל או השוקולד הבסיסיים, שרבים אוהבים, ועד לטעמים אקזוטיים יותר, שיש בהם תוספות של רום או משקאות אלכוהוליים אחרים, או סוגים שונים של ממתקים. טבעונים וצמחונים שלא אוכלים מוצרים חלב וכן מי ששומרים על כשרות, יוכלו לקבל סורבה על בסיס מיצי פירות או גלידות על בסיס של שומן צמחי. 
 

המשך קריאה