מזגן VRF עמיד מאוד בפני רעש ומציע פתרונות חכמים לבקרת האנרגיה. בזכות תכונות אלו, מזגן VRF הפך לבחירה פופולרית במבנים מסחריים ומגורים כיום. במאמר הבא נציג בפניכם את כל היתרונות והמידע החשוב על מזגן VRF.

 

מה זה מזגן VRF?

מזגן VRF הוא מערכת מתקדמת לטיהור ולקירור האוויר במגורים ובמבנים מסחריים. המערכת פועלת על ידי מדחס ייעודי המאפשר לשלוט בטמפרטורה בכל חדר בנפרד. כך המשתמשים בו יכולים ליהנות מנוחות מיטבית וחסכון באנרגיה.

 

מערכת VRF

(צילום באדיבות: מרואן האיל הייב)

 

מנוע של מזגן VRF סמוי

(צילום באדיבות: מרואן האיל הייב)

 

איך עובדת מערכת VRF?

מזגן VRF מאפשר לשנות את הטמפ' הרצויה בכל חדר בבית, זאת בזכות יחידת איוד נפרדת אשר מותקנת בכל חדר וכל היחידות מחוברות למנוע אחד. לעומת מזגן מיני מרכזי, בו משתמשים במנוע אחד גדול לכל הבית וצריכת החשמל גדולה יותר. במערכת VRF צריכת החשמל נמוכה, כאשר לכל מאייד יש צריכת חשמל במנוע שלו.

לדוגמה, אם מפעילים בחדר את המזגן על 1 כוח סוס המנוע בחוץ יעבוד רק על מנוע כוח סוס 1, בניגוד למזגן מיני מרכזי שמפעילים את המזגן על 5 כוח סוס לכל הדירה והוא חייב לעבוד כל הזמן אפילו שיש רק בחדר אחד אנשים וכל שאר הבית ריק. שכן במערכת VRF לכל חדר יש מזגן ובחוץ יש מנוע אחד שמפעיל כל חדר בנפרד.

 

התקנת מזגן VRF

(צילום באדיבות: מרואן האיל הייב)

 

הכנת תשתית למערכת VRF ביתית

(צילום באדיבות: מרואן האיל הייב)

 

למי מתאימה מערכת VRF?

המערכת מתאימה לחללים גדולים, לדוגמה:

  • וילות - היתרון המשמעותי של מערכת ה-VRF בבתים פרטיים גדולים, היא שיש רק מנוע אחד בחוץ. כך ניתן לחסוך מקום בשטח בחוץ, כאשר יש רק מערכת אחת מוסתרת שלא רואים אותה. בנוסף, בוילה יש חדרים רבים וניתן להפעיל את המזגן בעת הצורך בכל חדר שרוצים בבית והוא יעבוד על מנוע אחד בלבד.
     
  • דירות בבניין מגורים (4 חדרים ומעלה) - בדירה רגילה אסור לתלות מנועים מחוץ לכן שמים אותו במסתור כביסה. למערכת ה-VRF יש מנוע אחד וזה פותר את בעיית המקום.
     
  • בנייני משרדים - בחללים גדולים כמו בנייני משרדים או שטחי מסחר גדולים ניתן לחבר הרבה יחידות פנים ליחידה החיצונית, כאשר יש שליטה על כל אחת מהן.

 

מה ההבדל בין VRF ל-VRF BOX?

מערכת VRF BOX עובדת באופן דומה למערכת VRF. ההבדל הוא שהמערכת שלה עובדת בתפוקות קטנות יותר, עד 70,000 BTU/H. בעקבות כך, מערכת זו מתאימה לחללים קטנים יותר ולדירות בין 5-3 חדרים, לעומת מערכת VRF שמתאימה לחללים גדולים.

 

תעלות אוויר למערכת VRF

(צילום באדיבות: מרואן האיל הייב)

 

מה ההבדל בין VRF למולטי אינוורטר?

שני המזגנים האלו עובדים באותה הטכנולוגיה ושניהם נחשבים לטובים ויעילים מאוד, ההבדלים הם מבחינת העוצמה שלהם ועלות ההתקנה. מזגן מולטי אינוורטר יכול להגיע עד ל-10 כוח סוס ומזגן VRF מגיע עד ל-30 כוח סוס ולכן מתאים למקומות גדולים יותר, כמו בתי מלון. בנוסף, ישנו הבדל מבחינת מחיר ההתקנה, כאשר התקנת מזגן VRF יותר גבוהה מאשר התקנת מזגן מולטי אינוורטר.

 

כמה עולה מזגן VRF?

המחיר משתנה בהתאם ל-2 פרמטרים:

  1. סוג החברה - יש מגוון חברות, כמו טורנדו / תדיראן / טושיבה /  מיצובישי / סמסונג ועוד. לדוגמה, מזגנים שמיוצרים בטכנולוגיה יפנית, כמו טושיבה ומיצובישי, נחשבים לטובים ויקרים יותר.
     
  2. סוג המזגן - יש מגוון סוגי מזגן שניתן לבחור והמחיר משתנה בהתאם לכך. למשל, מזגן מולטי אינוורטר או מזגן VRF.  
     
  3. גודל המבנה - הגודל הנדרש משפיע על עלות המזגן. למשל, דירת 4 חדרים או בניין משרדים.

 

מחיר ההתקנה לבית סטנדרטי עם כ- 4 חדרים, יכול לעלות 30 אלף ₪ ואף יותר. מחיר המזגן וההתקנה יותר יקרים ממזגן עילי, אך עם הזמן ההשקעה משתלמת, שכן צריכת החשמל במזגן ה- VRF חסכונית מאוד.

 

למעבר לכרטיס העסק וקבלת הצעת מחיר להתקנת מערכת מיזוג VRF לחצו כאן  >>