חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בראשון לציון

(11 תוצאות)
נותן שירות באזור ראשון לציון
שווארמה STREET
שווארמה STREET
טלפון: 076-8605427
רוטשילד 39, ראשון לציון
פתוח עד השעה: 21:30
״שרות מעולה אוכל מצוין״
נותן שירות באזור ראשון לציון
שווארמה גרלה
שווארמה גרלה
טלפון: 076-8117917
שמוטקין בנימין 1, ראשון לציון
בתיאום טלפוני
שווארמה גרלה הכי טעימה בכל העיר. מחבר בשרים על האש, פלאפל,סביח,שקשוקה ועוד.... למשלוחים חייגו-כשר
עזרא ובניועזרא ובניו
אורנה פורת 25, ראשון לציון
חי שווארמה חיים קונסולובחי שווארמה חיים קונסולוב
(5 המלצות)
שדרות זלמן שניאור 17, ראשון לציון
מומלץ מכל הלב
הרצל 2 בע"מהרצל 2 בע"מ
יעקב פריימן 20, ראשון לציון
הראשון בשאורמההראשון בשאורמה
גולדה מאיר 1, ראשון לציון
מלך השווארמה , מלךמלך השווארמה , מלך
(1 המלצות)
דוד סחרוב 21, ראשון לציון
טעים כמו כול פעם.
פינת חן - שווארמה וגריל בשריפינת חן - שווארמה וגריל בשרי
שניאור זלמן 16, ראשון לציון
פתוח עד השעה: 20:00פינת חן - שווארמה וגריל בשרי מקום נקי אוכל טעים ניתן להזמין טלפונית ולהגיע למקום לקחת!!! ניתן להזמין מקומות ישיבה מראש עד
שווארמה-בד"ץ בית יוסףשווארמה-בד"ץ בית יוסף
שדרות זלמן שניאור 16, ראשון לציון
פתוח עד השעה: 22:00בא לכם שווארמה? הגעתם למקום הנכון.! כשרות בד"ץ בית יוסף - אין משלוחים כרגע- בקרוב משלוחים בוולט !! שווארמה מבשר עגל, הודו
גלריהגלריה
שווארמה הרצל 2 בע"משווארמה הרצל 2 בע"מ
משה לוי 7, ראשון לציון
מכבי השמן ראשוןמכבי השמן ראשון
(1 המלצות)
רוטשילד 61, ראשון לציון
מעולה!!!!

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בראשון לציון: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה