העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    1700-555020
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 10:00
    השווארמה הכי טעימה בעיר. בשרים טריים וטעימים יום יום, מגוון סלטים ותוספות.…
    אצ"ל 2, תל אביב יפו
    076-8007602
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 8:00
    ברוכים הבאים לשווארמה ופלאפל אלי! אצלנו תהנו מפלאפל טרי יום יום, ושווארמה, מבחר…
    לוינסקי 38, תל אביב יפו
    076-8106091
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 9:00
    אצלנו תאכלו את השווארמה הטורקית הכי טעימה ועסיסית בדרום העיר, הכל טרי נקי…
    דרך שלמה 110, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 8:00
    שווארמה טרייה מבשר איכותי, פלאפל, מגוון שיפודים רחב, שניצלים, פרגיות והכל טרי…
    יונה הנביא 1, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 8:00
    השווארמה הכי טעימה והכי מדוברת מזה שנים בת"א!!! שווארמת הודו משובחת המתבשלת…
    אבן גבירול 117, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (2 מדרגים)
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    מסעדה אותנטית מהמטבח הטורקי האורגינל, מאכלים ביתיים, מרקים, שווארמה טורקית…
    דרך שלמה 44, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (2 מדרגים)
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    הלבנטיני - גם שווארמה וגם שיפודים . שווארמה BOX, שווארמה הודו נקבה בצלחת עם…
    בן יהודה 170, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 8:00
    מסעדה בעלת מוניטין של 15 שנה, אוכל חם המוכן מידי יום, שווארמה, חומוס, סלטים…
    עולי ציון 8, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.66666666666667
      (3 מדרגים)
    הצג מספר |
    יפתח מחר בשעה: 19:00
    מסעדת בשרים ודגים בעלת ניסיון ומוניטין של שנים בשכונת התקווה בת"א.מתמחה בשיפודי…
    אצל 50, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    הצג מספר
    ד"ר שקשוקה המתמחה באוכל טריפוליטאי, וקרא לה ד ר שקשוקה כשם המאכל העיקרי בו…
    בית אשל 3, תל אביב יפו
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    יגאל אלון 121, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    נחלת יצחק 7, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    נחלת יצחק 7, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    מקווה ישראל 4, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    דרך שלמה 19, תל אביב יפו
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות שווארמה בתל אביב יפו

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בתל אביב יפו: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

ממוצע דירוגים בתחום שווארמה

(5.0 מתוך 5)| 18 המלצות