העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    076-8166864
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    פתוח עכשיו
    ברוכים הבאים לשיפודי אנה צומת בנימינה! מגוון סלטים ובשרים טרי יום יום, שיפודים, כל סוגי הבשרים על האש, שווארמה הודו/עגל, עופות בגריל, חומוס פול וחומוס גרגירים. למשלוחים…
    placeBRנותן שירות בפרדס חנה כרכור
    076-8883786
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    פתוח עכשיו
    כל הבשרים שלנו בכשרות בד"צ בית יוסף (עטרה) והרב מוצפי! משלוחים החל מהשעה 18.00 בכל האזור. מסעדה כשרה למהדרין הכוללת שווארמה משובחת ומגוון בשרים על האש, ארוחות עסקיות…
    placeBRנותן שירות בפרדס חנה כרכור
    076-8107621
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    פתוח עכשיו
    מרכז החומוס והפול - מסעדה בשרית הכי טעימה שיש! מציעים ללקוחות מגוון רחב של שיפודים על האש, שווארמה, פלאפל וחומוס פול. שירות אישי ואדיב לכל לקוח, מחירים נוחים לכל כיס.
    placeBRנותן שירות בפרדס חנה כרכור
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    דרך הים 13, פרדס חנה כרכור
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות שווארמה בפרדס חנה כרכור

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בפרדס חנה כרכור: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

ממוצע דירוגים בתחום שווארמה

(5.0 מתוך 5)| 8 המלצות