סופגניות אפויות הן למעשה סופגניות שמבוססות על בצק שמרים. הן מצריכות יותר עבודה מסופגניות רגילות, וקצת יותר זמן, אבל היתרון שלהן הוא שהן לא ממלאות את המטבח בריח של טיגון. 
 
מצרכים

הנה מתכון מעולה לסוגפניות חנוכה ללא טיגון ואפילו מקמח מלא. כן זה אפשרי וזה טעים ובריא הרבה יותר. יש לשים לב שלא לאפות את הסופגניות הללו יותר מדי זמן.

המרכיבים:

  1. 600 גרם קמח לבן ושקית שמרית או כמות מקבילה של שמרים יבשים
  2. 3 כפות סוכר
  3. 2 כפות שמן
  4. 2 חלמונים
  5. תמצית וניל או תפוזים
  6. 1 כוס מים פושרים
  7. 1/2 כפית מלח

לקישוט: אבקת סוכר

ההכנה

  • אם משתמשים בשמרים יבשים, ניתן להמיס אותם עם מעט סוכר ומים חמימים ולחכות שמתקבלת תסיסה.

אחרת, ניתן להשתמש ישירות בשמרים ולערבב אותם לתוך הקמח, עם כל יתר המרכיבים מלבד המלח ואבקת הסוכר.

  • שימו לב להוסיף את המים בהדרגה – חצי כוס בהתחלה, ואז בהדרגה את השאר.

הטוב ביותר הוא להשתמש לשם כך במיקסר חזק עם וו לבצק.

  • לאחר שנוצר הבצק הראשון, מכניסים פנימה את המלח ולשים עד לקבלת בצק שאינו דביק.
  • אם הבצק דביק מדי – הוסיפו מעט קמח. אם הוא יבש מדי – מעט מים או שמן.
  • מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת נפח – כשעה – בטמפרטורת החדר.
  • בחורף, ניתן לזרז מעט את ההתפחה, אם עושים אותה בתנור על חום מאוד נמוך (35 – 40 מעלות).
  • עם תום ההתפחה, חובטים בבצק להוצאת האוויר. 
  • לשים קלות וקורצים כדורים בקוטר 5 ס"מ לערך.
  • מניחים את הכדורים על נייר אפיה או בתבנית שקעים ומשאירים לתפוח כחצי שעה, מתחת למגבת.
  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • אופים כ- 15 דקות, או עד שהסופגניות מוכנות.
  • כדי למנוע קבלת תחתית לחה, אפשר להעביר את הסופגניות לייבוש על רשת.

מילוי:

  1. ריבה: השתמשו בידית של כפית כדי להחדיר קונפיטורה טובה לתוך כל סופגנייה, בעודה חמה. 
  2. מילוי צ'ילי גנאש: המיסו 200 גרם שוקולד בחבילה שמנת מתוקה, והוסיפו שבבי צ'ילי יבש. לאמיצים בלבד!

אוהבים סופגניות? היכנסו למדור קונדיטוריות במדריך העסקים של b144. בטוח תמצאו קונדיטוריה עם סופגניות מצוינות.