מהנדסים וקבלנים תמ"א 38 במא הגליל התחתון
(3 תוצאות)מידע על עבודות תמ"א 38 במא הגליל התחתון
בשנת 2005 נקבעה תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה, שזכתה לכינוי "תמ"א 38". תפקיד התוכנית הזו, שהייתה מיועדת לחידוש בכל חמש שנים, היה לתמרץ בעלי בתים וקבלנים לבצע חיזוקים שונים ושדרוגים למבנים מיושנים, שהיה ברור שאינם עמידים בפני רעידת אדמה.
על פי התוכנית והתקנות שכלולות בה, הטיפול בסיכונים מפני קריסה או נזק רב למבנה יכולות להיעשות בכמה דרכים: משיפוץ מבנים ועד הריסה ובנייה מחדש. אופן הטיפול בכל מבנה ומבנה ובבעיות השונות שיש לו נקבע על ידי ועדת מומחים, שתפקידה לקבוע מה מידת המסוכנות לבניין וכיצד יש לטפל בבעיה.
בהרבה מקרים, לבנייני מגורים (או בתי מגורים) שנקבע שיש לגביהם סיכון ממשי לקריסה מאשרים פתרון של הריסה ובנייה מחדש; פתרון שזכה לכינוי "תמ"א 38/2". פתרון זה מאפשר הוספה של יחידות דיור והגדלה של שטח הדירות הקיימות, דבר שמעלה כמובן את ערך הנדל"ן של דירות אלה.
כך נוצר מצב שבו קבלני בניין רבים ויזמים מציעים היום לבעלי דירות ישנות למכור להם את הדירות שלהם. בתמורה הם מציעים דירה חדשה בעלת שטח גדול יותר שכולל לרוב מרפסת, ממ"ד או מחסן, וכן מקום חנייה (לעיתים רשום בטאבו), בחניון הבניין החדש.
בדיקות נדרשות טרם כניסה לפרוייקט תמ"א 38 במא הגליל התחתון
אם אתם בעלי דירה בבניין מיושן או מסוכן, ורוצים לפנות לפתרון של חיזוק מבנים, כדאי שתדעו מראש כמה דברים.
- היות ותוכנית תמ"א 38 במבנה שלה, כפי שהוא קיים היום לא תחודש כנראה אחרי שנת 2022, כדאי לפעול בצורה חכמה - אך מהירה.
- בערים מסוימות אושרו פרויקטים רבים (לעיתים רבים מדי) שהפכו את חיי התושבים בשכונות ותיקות לקשים ואפילו בלתי נסבלים. כתוצאה מכך, יש עיריות ורשויות מקומיות שלא מאשרות יותר תמ"א 38, אלא רק פרויקטים מסוג "פינוי בינוי" שמיועדים להריסה והקמה מחדש של בלוקים שלמים - מספר בנייני מגורים במתחם מסוים. עקב כך עליכם לוודא אילו פרוייקטים מקבלים אישור במא הגליל התחתון.
- כדאי מאוד לבדוק מי עומד מאחורי כל הצעה שאתם מקבלים. לצד יזמים בעלי ניסיון ויכולת, יש בהחלט יזמים שאין להם ניסיון בתחום ולא יוכלו לממש את הבטחותיהם.