העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4
      (2 מדרגים)
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 8:00
    פלאפל רבי עקיבא הכי טעים בכל העיר!! מבחר של בשרים על האש, שווארמה הודו, פלאפל, שניצלים, המבורגרים וקייטרינג גלאט כשר לאירועים/שבתות חתן/בר/בת מצווה/שבע ברכות ומגוון…
    placeBR רבי עקיבא 31, בני ברק
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 8:00
    פיתה היט הינה שיפודיה כשרה בכשרות מהדרין המציעה מבחר עשיר של בשרים על האש, שווארמה וסלטים כיד המלך. המנות מוצעות בפיתה/לאפה/צלחת. ניתן לערוך משלוחים באזור.
    placeBR מבצע קדש 55, בני ברק
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 11:00
    מסעדת שוואמרה ובשרים על הגריל, אצלנו תמצאו את השווארמה הכי טעימה בעיר,כשרות מהדרין, קיים שירות משלוחים איכותי ומהיר!
    placeBR יוחנן הסנדלר 1, בני ברק
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    עזרא 4, בני ברק
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות שווארמה בבני ברק

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בבני ברק: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

ממוצע דירוגים בתחום שווארמה

(4.7 מתוך 5)| 12 המלצות