חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בבנימינה גבעת עדה

(5 תוצאות)
נותן שירות באזור בנימינה גבעת עדה
המטבח של אייל ומיכל
המטבח של אייל ומיכל
טלפון: 076-8617637
השריג 2, בנימינה גבעת עדה
ייפתח מחר בשעה: 11:30
אוכל ביתי חם וטעים במחירים משלמים! תבשילים ביתיים שנעשים באהבה מידי יום כולל שווארמה ומזון מהיר בכל ימות השבוע. המטבח כשר ועושים משלוחים עד בית הלקוח! בימי שישי יש יריד אוכל לשבת. ניתן להזמין קייטרינג לאירועים, שבתות חתן, אזכרות, בר/ בת מצווה ועוד. מחירים משתלמים במיוחד!
נותן שירות באזור בנימינה גבעת עדה
שאולי אקספרס
שאולי אקספרס
טלפון: 076-8108259
שדרות ויצמן 204, אור עקיבא
פתוח עד השעה: 23:30
שווארמה הכי טעימה בכל האזור. טרי ונקי יום יום! *אפשרות למשלוחים בכל האזור.
נותן שירות באזור בנימינה גבעת עדה
שווארמה אדיר
שווארמה אדיר
טלפון: 076-8023706
הרצל 9, כפר יונה
בתיאום טלפוני
״שירות מעולה אדיב וסבלני עמידה בזמנים טרי וטעים״

עסקים נוספים נותני שירות באזור בנימינה גבעת עדה

נותן שירות באזור בנימינה גבעת עדהשיפודי רחמים שמחה ובניו נתניהשיפודי רחמים שמחה ובניו נתניה
(1 המלצות)
מפ"י 5, נתניה
בתיאום טלפוניהכי טוב שיש
שווארמה אבי- מסעדת בשרים ואוכל ביתישווארמה אבי- מסעדת בשרים ואוכל ביתי
הטחנה 30, בנימינה גבעת עדה
ייפתח מחר בשעה: 10:00מסעדת בשרים ואוכל ביתי - שווארמה אבי היא מסעדת בשרים איכותית המציעה תפריט בשרי עשיר ומגוון, בשרים טריים ושיפודים על האש, מבחר

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בבנימינה גבעת עדה: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה