משטח העבודה הוא אחד מהחלקים המשמעותיים והיקרים ביותר במטבח - 
בנו סביבו את המטבח שלכם: 

לעיתים יותר מאשר קרובות, השיש הוא זה שקובע את כל האופי של המטבח, ואפילו את סוג הארונות, הצבע שלהם והעיצוב שלהם. 
כיום יש מגוון גדול של חומרים ומשטחים בשוק, מה שמקל עלינו את ההתאמה של המשטח למטבח, וגם ההפך, וכדאי לנצל את העבודה הזו. 

מהם הרגלי השימוש שלכם במטבח?

האם אתם משתמשים הרבה במטבח, מבשלים ואופים בצורה יום-יומית?
יש משטחים עמידים יותר, וישנם משטחים שהעמידות שלהם נמוכה יותר: חשוב מאוד לקבוע את סוג המשטח על פי אופן השימוש שלכם במטבח, סוג הפעילות שלכם – בעיקר בישול או בעיקר אפיה – ועד כמה אתם מסודרים ומוכנים להקפיד על טיפול במשטחים.

  • לדוגמא, משטחים מעשה ידי אדם הם מאוד יפים, מגיעים בצבעים שונים וטקסטורות, אבל הם לא מאוד עמידים בחום: הצבת סירים חמים על משטחים כאלה – אסורה.
  • משטחי אבן, לעומת זאת, עמידים יותר בחום, אבל נוטים לספוג נוזלים ומוכתמים בקלות רבה: משטחים כאלה יש לאטום בסילר באופן תקופתי.

למעשה, אם תרצו, משטחי נירוסטה הם המשטחים העמידים והקלים ביותר לניקוי, אבל הם מאוד לא מקובלים במטבחים ביתיים, בעיקר בגלל הנראות התעשייתית שלהם. 

סגנון המטבח

האם המטבח – והבית בכלל- בסגנון מודרניסטי, מינימליסטי, או שהכול בסגנון אירופאי יותר? 
ואם אירופי, אז סקנדינבי או צרפתי? 

  • לכל מטבח יש אופי, ולכל אופי צבעים וקווים משלו. לכן חשוב שצבע השיש יתאים לאופי הכללי של המטבח, ושזה יתאים לאופי הכללי של הבית או הדירה שלכם. 

לדוגמא: עיצוב מינימליסטי, חלק ו'נקי', יחייב כמעט תמיד משטחי עבודה בהירים ואפילו לבנים. 
אפשר לקבל משטחים כאלה באבן טבעית, אבל זה קשה ויקר. קל הרבה יותר לקנות משטחים מעשה ידי אדם, כאשר אלה מגיעים בגוונים רבים ושונים וניתן לחתוך אותם לצורות שונות ובקווים שונים. 

ולסיום: המחיר – כולל התקנה!

קנו משטח בגודל ומהסוג שמתאים לתקציב שלכם, ואל תשכחו את נושא ההתקנה, כיון שגם הוא מושפע מסוג החומר שתקנו ומגודל המשטחים עצמם. 

זקוקים למשטח שיש חדש? היכנסו לאתר b144 ותמצאו שיש קרוב אליכם!