העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    076-8025222
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    פתוח עכשיו
    שווארמה אל בלד באבו גוש מציעה שווארמה, פרגיות, מעורב, קבב, חזה עוף, שניצל, פלאפל, חומוס וסלטים, חמוצי הבית חופשי, שתייה קלה. כמובן הפיתות הן באפייה במקום.
    דרך השלום 84, אבו גוש
    076-8015681
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    פתוח עכשיו
    איסטנבול סאמר - השווארמה הכי טעימה באזור! מסעדה טורקית המציעה סלטים טריים יום יום, בשר שווארמה איכותי וטרי. שירות אישי ואדיב לכל לקוח.
    א-זהרא 7, ירושלים
    02-5793977
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    |
    פתוח עכשיו
    בשווארמה חמדי תמצאו את הבשר המובחר ביותר, מגוון סלטים טעימים, שירות אמין ואדיב.
    השלום (דרך) 33, אבו גוש
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.93333333333333
      (3 מדרגים)
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    שלום פלאפל - מציעים ללקוחות פלאפל, שווארמה - הודו נקבה, חזה עוף,קבב, שקשוקה, אורז, שעועית ועוד.. הכי טעים בעיר! שירות אישי ואדיב לכל לקוח.*ללא משלוחים*נמצאים בקריית מנחם
    דהומיי 3, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    חומוס, מסבאחה, פלאפל,חומוס עם בשר, סלטים,חמוצים,קבב,שוארמה,מעורב,שניצל,משקאות רמדאן(חרוב,תמר,מיץ לימון טבעי)ועוד. יש סניף נוסף בבית חנינא החדשה
    אל ואד 63, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    גוני קריספי - בר בשרי המזרים איכות חדשה בישראל, אוכל בריא הנעשה במקום, מוזיקה טובה, באווירה צעירה ותוססת.
    החוצבים 10, מבשרת ציון
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    עסק משנת 67 פלאפל ושווארמה כשר למהדרין בהשגחת בד"צ(בילז) , משלוחים עד הבית. מחירים נוחים ללקוחות הבאים דרך בזק. מומלץ בחום.
    המלך גורג 19, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    מסעדת בשרים, סטקייה, שיפודים, שווארמה, טרי יום יום, כל סוגי הסלטים, פיתות עיראקיות חמות מהטאבון , לאפות , שירות אדיב , נמצאים ליד זעפר כביש ראשי , בואו ותהנו.
    דרך בית חנינא, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    מבחר עשיר של בשרים על האש! בשרים מעושנים רק אצלנו!! שווארמה, פלאפל, חומוס וסלטים כיד המלך - בואו יהיה טעים - כשר מהדרין!
    ירמיהו 43, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    מסעדת חאג עמראן - מסעדת בשר הכי טעימה באזור! מציעה סטייקים על גחלים, שיפודי שווארמה עגל ופרגית, בשר טרי ואיכותי, סלטים טריים. שירות אישי ואדיב לכל לקוח.
    אל מקדסי 8, ירושלים
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    פתוח עכשיו
    ראס אל עמוד, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    הצג מספר
    שדרות יגאל אלון 3, בית שמש
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    שלומציון המלכה 2, ירושלים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    ככר יהלום 45, מעלה אדומים
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות שווארמה באזור ירושלים והסביבה

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה באזור ירושלים והסביבה: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.