העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
  • mipanuy-icon
    076-8017733
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח בשעה: 10:00
    רק במזנון מסעדה שאבי תוכלו להנות מפלאפל טעים וטרי יום יום, בשרים על האש הכי טעים בכל האזור, נמצאים במרכז מסחרי ישן.
    placeBRיקנעם עילית
    076-8165798
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 10:00
    ברוכים הבאים לנפו - שווארמה, פלאפל ומגוון בשרים על האש - סלטים טריים יום יום, שתיה קרה ויחס אישי וחם, להזמנות נא חייגו אלינו... המקום כשר!
    placeBR התמר 2, יקנעם עילית
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    הנוריות 1, יוקנעם עילית
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.95
      (4 מדרגים)
    הצג מספר |
    יפתח בשעה: 11:00
    שווארמה העגלה - קריון ביאליק בעלת מוניטין רב בתחום משנת 2000, מציעה בעבורכם הלקוחות שווארמה, פלאפל, שניצל טרי יום יום, כל מבחר הסלטים במזנון חופשי, ארוחות עיסקיות…
    הקריון 1, קרית ביאליק
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות דוכני פלאפל ביקנעם עילית

פלאפל הוא אולי סוג האוכל המהיר האהוב והפופולרי ביותר בישראל. כמו בכל עיר, גם ביקנעם עילית תמצאו כמה וכמה דוכנים, שתמיד תהיה ביניהם תחרות על איפה מגישים את המנה הטובה ביותר, עם כמה שיותר סלטים או צ'יפס חופשי או פינוקים אחרים. בשנים האחרונות אנחנו רואים אפילו פלאפל בין דוכני אוכל לאירועים, לצד אוכל תאילנדי או (הלהיט האחרון) לחמניות באן.
אומרים שהוא נולד במצרים, ושם מכינים אותו מפול, אבל בארץ נהוג להכין פלאפל מחומוס, לעיתים בתוספת של סויה או לחם או פרורי לחם. גם צורת הקציצה שונה: בעוד שבמצרים מכינים קציצה עגולה ושטוחה, גדולה יחסית, אצלנו מדובר ב"כדורים" שקוטרם בין ארבעה לחמישה סנטימטרים. 
רוב המקומות ודוכני הפלאפל ביקנעם עילית מכניסים בתערובת הכדורים עצמה רק חומוס ותבלינים, עם מעט כוסברה או פטרוזיליה. מצד שני, יש מקומות ורשתות שמתגאים בסוגים שונים של פלאפל:

  • ירוק – לרוב עם הרבה פטרוזיליה או כוסברה
  • חריף – עם צ'ילי אדום, טחון דק
  • שומשום – תוספת של זרעי שומשום קלויים קלות, שמעניקים לכדור טעמים קצת מתקתקים, שמזכירים טחינה

 

איך מגישים את המנה?

בתור אוכל מהיר ולא כתוספת ליד החומוס, למשל, או בדוכני אוכל לאירועים, דוכני פלאפל מוכרים את המנה בפיתה-כיס רגילה, ולרוב לא בלאפה. 
בפיתה מורחים חומוס, מכניסים שניים או שלושה כדורים ואז מוסיפים סלט טרי וחמוצים, שלושה כדורים נוספים וטחינה. לעיתים מניחים למעלה כדור נוסף, צ'יפס או תפוח אדמה מטוגן בבלילה.
בסך הכול נהוג שיש שישה כדורים רגילים במנה או חמישה כדורים גדולים. אם מזמינים חצי מנה, מקבלים שלושה כדורים. 

 

מה מגישים דוכני פלאפל ביקנעם עילית בתור תוספות?

בהגשה עצמית תוכלו ליהנות מחמוצים וכבושים שונים, סלטים – לרוב כרוב וסלט ירקות קצוץ , טחינה, חריף ועמבה. המהדרין מציעים גם ירקות טריים חתוכים. 

ממוצע דירוגים בתחום פלאפל

(5.0 מתוך 5)| 10 המלצות