בצק סוכר

צבעו הבסיסי של בצק סוכר הוא לבן. לכן, אם אתם רוצים לצפות את העוגה בבצק בצבעים שונים, קנו כמה סוגים של צבעי מאכל טבעיים והשתמשו בהם כדי לתת צבע. 
עם בצק סוכר עובדים כשהוא בטמפרטורת החדר או הגוף – לא קר. 
שומרים את הבצק בכלי אטום או ניילון כדי שלא יתייבש ויתקשה.
ניתן למצוא בצק סוכר בחנויות המתמחות באפייה ובבישול. 
את בצק הסוכר "מדביקים" לעוגה באמצעות שכבה של ממרח, כמו ריבה או גנאש.

עוגת בסיס פשוטה

מצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 4 כפיות אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח
  • כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • כוס ושליש חלב
  • ¼ כוס חמאה מומסת

הכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים יחד ואז מוסיפים את המרכיבים הרטובים. 
  2. משמנים תבנית וממלאים בבלילה
  3. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 15 – 20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכזה של העוגה יוצא יבש.
  4. מניחים לעוגה להתקרר לפני שמוציאים מהתבנית.

גנאש שוקולד

  1. 375 גרם שוקולד מריר
  2. 300 גרם שמנת מתוקה

הכנה

  1. ממיסים את השוקולד בקערה במיקרו או בבאן מרי מעל אדים
  2. מחממים את השמנת מעט
  3. מערבבים את השמנת בהדרגה לתוך השוקולד. מניחים במקום קריר עד שמתקבל מרקם שמתאים למריחה.

כיצד מצפים את העוגה

  1. את בצק הסוכר יש ללוש היטב בידיים כדי שיתחמם ויקבל גמישות:
  2. מקמחים משטח עבודה באבקת סוכר או קורנפלור, לשים ומרדדים
  3. אפשר להוסיף לבצק קורט אבקת CMC כדי לשפר את האלסטיות שלו
  4. אם רוצים לצבוע את הבצק, מורחים מעט צבע בעזרת קיסם טבול בצבע ואז לשים את הבצק עד שכל הצבע אחיד
  5. אפשר להוסיף בכל פעם מעט צבע באותה שיטה, אם רוצים שהבצק יקבל יותר 'עומק'.
  6. מרדדים את הבצק לעובי שבו הוא לא נקרע, ובכל זאת לא עבה מדי. אם הבצק יהיה עבה מדי, הוא יכביד על טעם העוגה:
  7. אפשר לתקן קרעים על ידי החלקה באצבע טבולה במעט מים.
  8. מורחים את העוגה בגנאש או בריבה ואז - מרדדים את הבצק באמצעות מערוך בהתאם לצורת העוגה ומניחים אותו על העוגה, בזהירות
  9. מהדקים את הבצק שלא יהיו קפלים ובועות ואת שולי הבצק חותכים בסכין לפי הצורך3.
  10. מקשטים בבובות, מרציפנים או בצורות אחרות.

לא אוהבים לאפות? אין בעיה. היכנסו למדור קונדיטוריות במדריך העסקים של b144 וצאו עם עוגת יומולדת מפוארת מקונדיטוריה לבחירתכם.