בין אתם משפצים את המטבח הישן או קונים בית חדש וצריכים לעצב את המטבח מאפס, בחירת שיש היא בין הדברים החשובים במטבח, מבחינת העיצוב והאיכות שלו.

אז אם אתם אנשים שאוהבים מאוד לבשל, או שחשוב להם יותר האלמנט העיצוב ולא מוכנים לוותר על פרט אחד למטבח החלומות - בחירת שיש יש לבצע בכבד ראש ולעשות מחקר מקדים, כדי להיות בטוחים שאתם עושים את הבחירה הנכונה. עשינו לכם סדר עם כל הטיפים הכי טובים איך לבחור שיש למטבח.

 

איך בוחרים שיש למטבח?

  • בחרו את סוג השיש - קיימים מגוון רחב של דגמים ועיצובים למטבח. בין אם זה עיצוב עם צבע אחיד, דמוי גידים, דמוי עץ, מט, מבריק ועוד. כאשר אתם בוחרים שיש, תוכלו לעצב אותו בהזמנה אישית או לרכוש שיש טבעי שהגיע היישר מהעיצוב של אמא אדמה. אך לפני שאתם מחליטים על עיצוב, כדאי לדעת מהו סגנון המטבח שאתם רוצים לעשות, לדוגמה, למטבח מודרני יתאים סוג שיש מסוים ולמטבח כפרי יתאים סגנון שונה.
    מומלץ להסתכל בקטלוגים שמציעים לכם חנויות השיש, להתרשם ממבחר הסוגים ולבחור את העיצוב שאתם הכי אוהבים.
     
  • התאימו את השיש לפי השימוש שלכם - קיימים מגוון סוגי שיש וכל סוג בעל כושר ספיגה שונה. אם אתם אנשים שמבשלים הרבה, כדאי לכם לבחור שיש עם כושר ספיגה נמוך. כך כל הנוזלים (רטבים, שמן, יין וכדומה) לא יישארו בשיש לאורך זמן ולא ייווצרו חיידקים. אם אתם טיפוסים שנכנסים למטבח לעיתים רחוקות, תוכלו להשקיע יותר באלמנט העיצובי ולא לייחס חשיבות רבה לכושר הספיגה.
     
  • החליטו על תקציב - מחירי השיש משתנים בהתאם לסוגים השונים. קיים מבחר גדול מאוד ולכן טווח המחירים גדל בהתאם. המחיר נע בין 500-400 ₪ למטר ושיש יוקרתי יכול להגיע ל-10,000 ₪ למטר ואפילו יותר. כדאי להחליט מראש על תקציב וכך למקד את בחירתכם.

 

סוגי שיש למטבח יתרונות חסרונות

 

סוגי שיש למטבח

 

 

שיש אבן קיסר:

זהו משטח השיש הנפוץ ביותר. חברת אבן קיסר מייצרת כיום שיש מסוג פורצלן ומסוג קוורץ.

שיש אבן קיסר קוורץ: משטחי העבודה של אבן קיסר שעשויים מקוורץ הם בעלי חומר גלם קשה מאוד הנמצא בטבע.
 

יתרונות:

  • מגוון רחב של דוגמאות
  • מחירו יחסית מוזל
  • הרבה אופציות עיצוביות
  • אחריות לכל החיים
  • רואים את עורקי השיש לכל עומק המשטח, כך במקרה של תיקון לא יראו זאת

 

חסרונות:

  • החיסרון העיקרי הוא שאין לו עמידות גבוהה לחום
  • רגישות רבה לשריטות
  • ניתן לנקות אותו רק עם חומר מיוחד

 

 

שיש אבן קיסר פורצלן:

השיש עשוי משילוב חומרים ומינרלים שמגיעים מהטבע. החומרים מותכים יחד בטמפ' גבוהה מאוד, כ-1200 מעלות. באמצעות כך משטח אבן קיסר פורצלן הוא עמיד מאוד ויחזיק בכל התנאים.
 

יתרונות:

  • עמיד בחום קיצוני
  • קל לניקוי
  • עמיד מכתמים
  • מגוון צבעים
  • עמיד מפני שריטות

 

חסרונות:

  • בניגוד לקוורץ, המשטח אינו אחיד וניתן לראות עליו את התיקונים במידת הצורך
  • רגיש לשברים

 

 

שיש קוריאן:

עשוי מחומר סינטטי דמוי שיש ובעל מבחר רחב של עיצובים ודגמים.
 

יתרונות:

  • מגוון עיצובים
  • המשטח ללא סימני חיבור
  • קל מאוד לניקוי בשל כושר ספיגה נמוך
     

חסרונות:

  • רגיש לשריטות
  • מחירו יקר

 

 

שיש גרניט:

שיש טבעי המגיע הישר מבטן האדמה. לכן אין אופציה לבחור צבע ספציפי וכל לוח שיש הוא מיוחד במינו. כמובן שיש לכך יתרון מהותי - תוכלו לדעת שאת השיש שלכם לא יהיה לאף אחד.

 

יתרונות:

  • בעל עמידות גבוה לחום וניתן להניח עליו סירים חמים מאוד
  • עיצוב ייחודי שעשוי מאבן טבעית

 

חסרונות:

  • יחסית שביר מפני שאינו גמיש
  • מפני שהגרניט עשוי מסלע טבעי, הוא סופג הרבה נוזלים ועלולים להצטבר חיידקים לאורך הזמן
  • מחירו די יקר

 

 

שיש דקטון:

שיש שעשוי מגרניט פורצלן ומיוצר בספרד. שיש דקטון נפוץ מאוד במטבחי יוקרה.

 

יתרונות:

  • ניתן לנקות אותו בקלות, לא סופג נוזלים והוא אנטי בקטריאלי
  • שיש דקטון עמיד מפני חום וניתן להניח עליו סירים רותחים מאוד

 

חסרונות:

  • השיש הינו יחסית סביר, שכן גרניט פורצלן הוא לא גמיש ומאוד קשיח. לכן הוא נשבר יחסית בקלות אם הוא מקבל מכה חזקה
  • המחיר שלו יקר

 

 

שיש סיליסטון:

עשוי מיותר מ-90% קוורץ טבעי. הגרסה הספרדית של אבן קיסר ולכן הוא דומה מאוד לתכונותיו.

 

יתרונות:

  • קל מאוד לניקוי ועמיד מפני כתמים, שכן יש לו כושר ספיגה נמוך
  • מגוון דגמים
  • עמידות וחסינות גבוהה

 

חסרונות:

  • אמנם הוא בעל עמידות לחום, אך בכל זאת לא כדאי להניח עליו כלים רותח כדי שלא יגרם נזק
  • לא מתאים לשימוש חיצוני

 

סוגי שיש למטבח

 

 

מה חשוב לבדוק לפני שמתקינים שיש למטבח?

  1. עיצוב - על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. לכל אחד יש טעם וסגנון שונה ובחירת עיצוב השיש יהיה בהתאם לכך. קיימים מגוון דגמים לשיש ומבחר צבעים. עם זאת, חשוב לייחס חשיבות למטבח ולהתאים את סוג השיש כך שתתקבל תוצאה אחידה ומתאימה.
     
  2. איכות השיש - לפני שאתם בוחרים בשיש כדאי לבדוק מהו כושר הספיגה שלו. שיש חשוף להרבה נוזלים, בניהם מים, שמנים, חומרי ניקוי ועוד. לכן חשוב לבחור בכושר ספיגה נמוך ככל הניתן.
     
  3. אחריות - אתם משקיעים בשיש הרבה כסף וכך גם מצפים לקבל אחריות במקרה של נזק. בדקו האם לחברת השיש יש תעודת אחריות ועמידה בתווי התקן. האחריות הינה דבר שחשוב לקחת בחשבון לפני שאתם מחליטים על חברת שיש. ברוב החברות תקבלו בין 5-3 שנים אחריות ולעיתים גם יותר.
     
  4. מחיר - שיש הוא מוצר די יקר, אך עדיין יש הבדל גדול בין סוג השיש ובחנויות השונות. כדאי לבצע מחקר מקדים כדי לדעת מה התקציב שלכם.

 

מצאו קבלן שיש באזורכם:
 

שיש למטבח בתל אביב

שיש למטבח בירושלים

שיש למטבח בחיפה