כמו שאנחנו בני האדם זקוקים למינרלים וויטמינים כך גם הכלבים, רק שהתפריט שלהם פחות מגוון משלנו. היכנסו ולמדו איך לבחור אוכל לכלבים.
עבור הכלב שלנו הפרווה היא הרבה יותר ממסגרת, היא תכלית הכול – היא נותנת את הנפח לכלבים שעירים ביותר ומעניקה אשליה של נוכחות פיזית מרשימה (אוי, הכלבים האלה נראים כל כך מסכנים וקטנים כשעושים להם מקלחת), היא שכבת ההגנה של הגוף מפני הסביבה הכללית ומפני איומים חיצוניים והיא גם משקפת כל מיני תהליכים פנימיים שקורים בגוף.
ובשורה התחתונה, הפרווה היא הבגד היחיד שהכלב ילבש לאורך כל ימי חייו. אגב, אצל גור קטנטן וחמוד שזה עתה נולד הפרווה ביחד עם העור מהווים כרבע ממשקל הגוף – נתון שבהחלט מעיד על חשיבותו של השיער.
מה הופך את השיער למבריק וסמיך? ובכן, כשם שנפש בריאה שוכנת בגוף בריא, כך גם גוף בריא מצמיח לכלב שיער כמו בפרסומת לפנטן פרו וי. ואיך הגוף יהיה בריא? כאן האוכל לכלבים נכנס למשוואה כגורם משפיע ביותר.
על מנת שלכלב תהיה פרווה נעימה, רכה, מבריקה ועבה חשוב לדאוג לכמה דברים: תזונה איכותית ומלאה, תנאי מחיה טובים, שמירה על הבריאות (ביקורים אצל הווטרינר, בדיקה עצמית של הכלב על ידיכם אחת לתקופה, חיסונים וכו') וטיפול קבוע בפרווה (הברשה, ניקוי, מקלחות ועוד). יש האומרים שהפרווה מעידה גם על מצב רוחו של הכלב, האם הוא שמח וטוב לבב בסך הכול בחייו.
מבחינת התזונה, חשוב שהכלב יקבל אוכל לכלבים איכותי שכולל רכיבים תזונתיים כמו חלבונים מן החי באיכות גבוהה, ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן. היעדר של מרכיבים כאלה במזון יתבטא בפרווה של החיה – היא תהיה יבשה, דלילה, דקה וחסרת ברק. העור מתחת גם לא יהיה גמיש ונעים למגע.
קשור: טיפים לבחירת אוכל מומלץ לכלבים
מה כדאי אם כן לחפש על האריזות של האוכל?
א. חלבונים רבותיי, חלבונים – קחו בחשבון שהפרווה של הכלב שלכם מכילה משהו כמו 95 אחוזי חלבון וש-30 אחוז מצריכת החלבון היומית מנוצלת על ידי הפרווה והעור. מכאן שזה גורם סופר חשוב וחיוני לבריאות השיער של החיה, ושחייבים להבטיח כמות חלבון מספקת במזון. חשוב שזה יהיה חלבון שמקורו רק מן החי הכולל מגוון גדול של חומצות אמינו (מהן מורכבים בעצם החלבונים).
ב. חומצות שומן - הגוף של הכלב לא יכול לייצר בעצמו את כל חומצות השומן החשובות, ולכן יש להעניק לו אותן באופן חלופי דרך האוכל. לחומצות הללו יש משקל חשוב בבריאות של העור והפרווה.
יש שתי קבוצות חשובות של חומצות שומן – אומגה 6 שניתן לקבל מהחי (למשל שומן עוף) וגם מהצומח (למשל שמן חמניות), וכן אומגה 3 שניתן לקבל מהחי (דגים למשל) וגם מהצומח (פשתן למשל). זה לא מספיק שיש את החומצות הללו במזון, אלא שיהיה ביניהן גם יחס כמותי נכון של 5:1 או 10:1.
ג. ויטמינים ומינרלים – חשוב לחפש על אריזת המזון שיש ויטמינים כמו C, E, A, ריבופלאבין, ביוטין, נחושת, אבץ. כל אלו קריטיים מאוד לשמירה על העור והפרווה של הכלב.
ועכשיו שיש לכם את הידע איזה אוכל לכלבים כדאי לכם לקנות תוכלו להיות בטוחים שחברכם הנאמן יודה לכם.