חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בחדרה

(9 תוצאות)
נותן שירות באזור חדרה
סמי בכיכר
סמי בכיכר
טלפון: 04-6211999
חדרה
״מקום נקי מאוד וכיף, אווירה מדהימה ומוכרים אחד אחת מדהימים ומדהימות ובראשם עומד בילאל (האחראי). צוות מדהים, נוחות בישיבה ותמיד יש מקום לשבת. שווה לבוא למקום רק כדי לפגוש את האדם האדיר ושמו בילאל, האדם העומד מאחורי דלפק הבשר ועושה הכל, תמיד דואג ושם אהבה בכל מנה, בן אדם משכמו ומעלה. בקיצור, אוכל מעולה ותמיד טרי, מוכרים ומוכרות מדהימים, בילאל האיש והאגדה ותמיד נקי ונוח. ממליץ בחום!!!״
נותן שירות באזור חדרה
שיפודי רחמים שמחה ובניו נתניה
שיפודי רחמים שמחה ובניו נתניה
טלפון: 076-8608118
מפ"י 5, נתניה
בתאום מראש
״הכי טוב שיש״
נותן שירות באזור חדרה
מפגש הארזים
מפגש הארזים
טלפון: 076-8118946
פתח תקוה 82, נתניה
ייפתח ביום ראשון בשעה: 09:00
״אוכל טעים וטרי, שירות מצויין המקום מאוד נקי״
שווארמה שאולישווארמה שאולי
(3 המלצות)
דוד שמעוני 49, חדרה
ייפתח מחר בשעה: 19:30שווארמה לאירועים , מסיבות , נשפים ,ימי הולדת . קייטרינג עד בית הלקוח אפשרות לקבוצות נמצא בכיכר המשטרה
אתראתר

עסקים נוספים נותני שירות באזור חדרה

נותן שירות באזור חדרהשווארמה אדירשווארמה אדיר
(1 המלצות)
הרצל 9, כפר יונה
בתאום מראששירות מעולה אדיב וסבלני עמידה בזמנים טרי וטעים
גלריהגלריה
לאורה נחוםלאורה נחום
חובבי ציון 28, חדרה
שווארמה א.ש בע"משווארמה א.ש בע"מ
כביש חדרה בית ליד 8886, חדרה
שווארמה א.ש בע"משווארמה א.ש בע"מ
כביש חדרה בית ליד 8886, חדרה

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בחדרה: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה