העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    04-9966980
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח מחר בשעה: 8:00
    פלפלה קולינריה גלילית מייצרת ומשווקת פלאפל טרי להכנה ביתית, בנוסף מכירת כדורי פלאפלים, הפלאפל הכי טעים וטרי בארץ! אספקה למסעדות, לסופר מרקטים, מכולות ולמגזר הפרטי.
    נותן שירות בבסמ"ה
    076-8017184
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.9
      (2 מדרגים)
    |
    פתוח עכשיו
    שווארמה העגלה - קריון ביאליק בעלת מוניטין רב בתחום משנת 2000, מציעה בעבורכם הלקוחות שווארמה, פלאפל, שניצל טרי יום יום, כל מבחר הסלטים במזנון חופשי, ארוחות עיסקיות…
    נותן שירות בבסמ"ה
    050-2757998
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    פתוח עכשיו
    מרכז החומוס והפול - מסעדה בשרית הכי טעימה שיש! מציעים ללקוחות מגוון רחב של שיפודים על האש, שווארמה, פלאפל וחומוס פול. שירות אישי ואדיב לכל לקוח, מחירים נוחים לכל כיס.
    ברטעה 81 45, בסמ"ה
תוצאות נוספות

אודות דוכני פלאפל בבסמה

פלאפל הוא אולי סוג האוכל המהיר האהוב והפופולרי ביותר בישראל. כמו בכל עיר, גם בבסמה תמצאו כמה וכמה דוכנים, שתמיד תהיה ביניהם תחרות על איפה מגישים את המנה הטובה ביותר, עם כמה שיותר סלטים או צ'יפס חופשי או פינוקים אחרים. בשנים האחרונות אנחנו רואים אפילו פלאפל בין דוכני אוכל לאירועים, לצד אוכל תאילנדי או (הלהיט האחרון) לחמניות באן.
אומרים שהוא נולד במצרים, ושם מכינים אותו מפול, אבל בארץ נהוג להכין פלאפל מחומוס, לעיתים בתוספת של סויה או לחם או פרורי לחם. גם צורת הקציצה שונה: בעוד שבמצרים מכינים קציצה עגולה ושטוחה, גדולה יחסית, אצלנו מדובר ב"כדורים" שקוטרם בין ארבעה לחמישה סנטימטרים. 
רוב המקומות ודוכני הפלאפל בבסמה מכניסים בתערובת הכדורים עצמה רק חומוס ותבלינים, עם מעט כוסברה או פטרוזיליה. מצד שני, יש מקומות ורשתות שמתגאים בסוגים שונים של פלאפל:

  • ירוק – לרוב עם הרבה פטרוזיליה או כוסברה
  • חריף – עם צ'ילי אדום, טחון דק
  • שומשום – תוספת של זרעי שומשום קלויים קלות, שמעניקים לכדור טעמים קצת מתקתקים, שמזכירים טחינה

 

איך מגישים את המנה?

בתור אוכל מהיר ולא כתוספת ליד החומוס, למשל, או בדוכני אוכל לאירועים, דוכני פלאפל מוכרים את המנה בפיתה-כיס רגילה, ולרוב לא בלאפה. 
בפיתה מורחים חומוס, מכניסים שניים או שלושה כדורים ואז מוסיפים סלט טרי וחמוצים, שלושה כדורים נוספים וטחינה. לעיתים מניחים למעלה כדור נוסף, צ'יפס או תפוח אדמה מטוגן בבלילה.
בסך הכול נהוג שיש שישה כדורים רגילים במנה או חמישה כדורים גדולים. אם מזמינים חצי מנה, מקבלים שלושה כדורים. 

 

מה מגישים דוכני פלאפל בבסמה בתור תוספות?

בהגשה עצמית תוכלו ליהנות מחמוצים וכבושים שונים, סלטים – לרוב כרוב וסלט ירקות קצוץ , טחינה, חריף ועמבה. המהדרין מציעים גם ירקות טריים חתוכים. 

ממוצע דירוגים בתחום פלאפל

(4.9 מתוך 5)| 8 המלצות