אחת הבעיות עם עבודות קרמיקה בארץ, היא שמעטים באמת הם בעלי המקצוע שיודעים לעבוד איתה כהלכה ולהפעיל את הדמיון. עיקר הבעיה היא בתכנון מראש של הנחת הקרמיקה, אבל גם באופן היישום. הנה כמה דברים שכדאי לכם לשים להם לב כאשר אתם בוחרים או מניחים קרמיקה באמבטיה

חדרי אמבטיה או מקלחת לילדים או למבוגרים מאוד חייבים ריצוף קטן במקומות הרטובים וביציאה מהמקלחת או האמבטיה. לריצוף הרצפה במקרים כאלה, אל תשמשו בקרמיקה חלקה לגמרי אם אתם משתמשים באריחים גדולים.

מלבד גדלי אריחים וטקסטורה של הקרמיקה שמיועדת לאמבטיה, עליהם כתבנו במאמר אחר, כדאי לשים לב לסוג הקרמיקה עצמה:

  • דבר ראשון, ודאו שהאריחים שמציעים לכם הם בעלי מקדם ספיגה מתאים ומיועדים לשימוש במקומות לחים או רטובים. לגבי הקירות, אתם יכולים להשתמש בקרמיקה בעלת מקדם חיכוך או חוזק נמוכים יחסית, אבל היא חייבת להיות אטומה.
  • חפשו קרמיקה שיש לה מספר גרסאות: גדלים שונים, זוויות, פינות, שפות רדיוס וכדומה. כך תוכלו לשחק עם מראה משתנה ולרצף בצורה טובה גם פינות ושפות בלי להחליף את הקרמיקה עצמה או לשנות סגנון.
  • אם יש לכם אמבטיה של ממש או ג'קוזי, תכננו מראש את האופן שבו יניח הקרמיקאי את האריחים סביב האמבטיה. במיוחד כדאי לשים לב לפינות: במקומות אלה מצטברים מים או גולשים מים. אם תחתכו את אריחי הקרמיקה הפינתיים ב- 45 מעלות ותחברו את החלקים כך שהם ייצרו שיפוע כלפי פנים, תחסכו לעצמכם הרבה צרות.
  • תכננו את האופן שבו מניחים קרמיקה מעל צינורות ומעל מתקני אינסטלציה. הרבה מאוד פעמים אנחנו נאלצים להחליף צינור שהתפוצץ או לתקן חיבור נוזל. ככל שיהיה קשה יותר לאינסטלטור להגיע לצינור שמתחת לרצפה או בקיר, כך יהיה לו קשה יותר לתקן את הדברים ולהחזיר את הקרמיקה למקום. קושי רב יותר בהנחת הקרמיקה פרושו הנחה פחות יפה ותיקון שרואים.
  • אם החלטתם להשתמש באבן טבעית ולא בריצוף קרמיקה, בקשו מהקרמיקאי שיחליק וישייף את הפינות והשפות של האריחים. זה משפר את המראה וגם בטוח יותר.
  • אל תתביישו לשלב פסי עץ, הנחה של אבנים או חלוקי נחל, פסיפס או כל אלמנט עיצובי אחר שאתם יכולים לחשוב עליו, גם בחדר האמבטיה. אריחי בטון בקירות, אריחי קרמיקה מצוירים או אפילו שברי קרמיקה צבעוניים יכולים לתת בדיוק את הטאצ' שעלול להיות חסר אם תשתמשו רק באריחים לבנים, חלקים ואחידים "של פעם"