האננס הינו צמח טרופי המגיע עד לגובה של 80 ס"מ. הפרי האקזוטי מתאים לאכילה בעיקר בחודשי הקיץ החמים בזכות טעמו המרענן. לרוב, אזורי הגידול הטבעיים שלו הם מקומות המאופיינים באקלים טרופי, למשל, מרכז אמריקה, דרום-מזרח אסיה ואפריקה. בארץ תוכלו למצוא את פרי האננס בגליל המערבי, בנגב ובערבה וכמובן בחנויות המזון.
 

ניתן לשלב אותו במאכלים שונים לפי טעמכם האישי, למשל, בקינוחים, בסלט פירות, במנות אסיאתיות, כתוספת לפיצה או להמבורגר ועוד. הקליפה של האננס ידועה כקשה ודוקרנית וקילופה לעיתים עלול להיות קשה. לפניכם כל המידע על איך לחתוך אננס ושיטות קלות לקילופו.  
 

מה צריך כדי לחתוך אננס?

  • הצטיידו בסכין שף גדולה וחדה כדי לחתוך את החלק העליון והתחתון של האננס.
  • כדי להסיר את הגבשושיות העגולות הנותרות מהקליפה, הצטיידו בקולפן.
  • קרש חיתוך נוח עליו תחתכו את האננס.
     

 

איך לחתוך אננס

(צילום: ShutterStock)

 

איך לחתוך אננס

  • חתכו את הכתר ואת גבעול האננס על ידי סכין שף חדה, במרחק של סנטימטר מהקצה של האננס.
     
  • כעת, עליכם לקלף את הקליפה. העמידו את האננס על קצה אחד וחתכו באמצעות הסכין את הקליפה מהצדדים. עשו זאת מקצה האננס מלמעלה עד למטה וכמה שיותר דק. השתדלו לא לקלף יותר מידי ולהוריד מבשר האננס, שכן חלקו החיצוני של הפרי הוא המתוק ביותר. כדי לא לקלף מהפרי עצמו, מומלץ לחתוך את הקליפה לפי קווי המתאר.  

 

איך לחתוך אננס נכון

(צילום: ShutterStock)

 

  • הסירו את הנקודות החומות המפוזרות על האננס באלכסון. כדי לעשות זאת בהצלחה, עליכם לחתוך חריץ בצורת V לאורך קו אלכסוני וכך להסיר את כל הכתמים החומים. שיטה זו היא מעט בזבזנית, אך היא תחסוך לכם זמן רב מאשר להוציא כל נקודה לבד. 
     
  • לאחר שהוצאתם את כל מה שלא נחוץ לכם, הגעתם לחלק הסופי בו סוף סוף תוכלו לחתוך את האננס עצמו. הניחו אותו על הצד וחתכו אותו לפרוסות עגולות בעובי של 2 ס"מ, כך תקבלו עיגולים עסיסיים ושלמים של אננס.
     

אם תחתכו את הליבה, תוכלו להפוך את העיגולים שהכנתם לטבעות, הליבה אכילה ונחשבת לבריאה מאוד.
 

חיתוך אננס טרי

(צילום: ShutterStock)

 

שיטות נוספת לחיתוך\קילוף אננס

  • תוכלו להפריד את הקליפה מהפרי על ידי סכין קטנה וחדה.
     
  • אם אתם בעניין של אננס קטן, זו שיטת קילוף מעולה - הסירו את הקוצים של הקליפה הקשה. לאחר שהורדתם אותם והקליפה הפכה חלקה יותר, תוכלו לקלף את השכבה החיצונית על ידי קולפן של תפוחי אדמה.  
     
  • שיטה מיוחדת להגשת האננס: תוכלו לחתוך אותו לשני חלקים באופן אנכי ולאחר מכן להסיר את קליפת האננס עם סכין גדולה ולחתוך לקוביות קטנות. נשארה לכם קליפה בצורת קערה ובה תוכלו להכניס את קוביות האננס שחתכתם ולהגיש.

 

מעוניינים במגש פירות מפנק? מצאו עסקים באזורכם אשר מציעים מגשי פירות שווים במיוחד!

 

מגשי פירות בתל אביב

מגשי פירות בחיפה

מגשי פירות בירושלים