חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בירושלים

(11 תוצאות)
נותן שירות באזור ירושלים
שווארמה חמדי
שווארמה חמדי
טלפון: 02-5793977
השלום (דרך) 33, אבו גוש
פתוח עד השעה: 23:00
״מקום מדהים! פשוט אין מילים!״
נותן שירות באזור ירושלים
מסעדת חאג' עמראן
מסעדת חאג' עמראן
טלפון: 076-8608305
אל מקדסי 8, ירושלים
ייפתח בשעה: 11:00
״אין כזה שירות מדהים , יחס ללקוחות ואוכל חבל על הזמן , נהניתי מאוד , תודה רבה נשמות״
נותן שירות באזור ירושלים
מסעדת אבו שוקרי
מסעדת אבו שוקרי
טלפון: 076-8017678
אל ואד 63, ירושלים
ייפתח ביום ראשון בשעה: 08:00
חומוס, מסבאחה, פלאפל,חומוס עם בשר, סלטים,חמוצים,קבב,שוארמה,מעורב,שניצל,משקאות רמדאן(חרוב,תמר,מיץ לימון טבעי)ועוד. יש סניף נוסף בבית חנינא החדשה יש סניף חדש בבית חנינא החדשה 02-5831848
פלאפל מעוזפלאפל מעוז
המלך גורג 19, ירושלים
פתוח עד השעה: 14:00עסק משנת 67 פלאפל ושווארמה כשר למהדרין בהשגחת בד"צ(בילז) , משלוחים עד הבית. מחירים נוחים ללקוחות הבאים דרך בזק. מומלץ בחום.
מיסטר שווארמהמיסטר שווארמה
ראס אל עמוד, ירושלים
פתוח עד השעה: 22:00רעב לשווארמה? מחפש פלאפל איכותי בירושלים? נווט אלינו! מיסטר שווארמה מייצר פלאפל איכותי עם הטעם הבלעדי שלנו, עם מוניטין של שנ
איסטנבול סאמר - שווארמה-במזרח ירושליםאיסטנבול סאמר - שווארמה-במזרח ירושלים
א-זהרא 7, ירושלים
ייפתח ביום ראשון בשעה: 10:00איסטנבול סאמר - השווארמה הכי טעימה באזור! מסעדה טורקית המציעה סלטים טריים יום יום, בשר שווארמה איכותי וטרי. שירות אישי ואדיב
שווארמה השמןשווארמה השמן
שלומציון המלכה 2, ירושלים
מלך הפלאפל והשווארמהמלך הפלאפל והשווארמה
המלך ג'ורג' 10, ירושלים
ייפתח ביום ראשון בשעה: 10:00רעבים? הגיעו עכשיו אלינו תמצאו מגוון רחב של סלטים, תוסות, שווארמה, פלאפל ועוד.. אצלנו כל לקוח יקבל יחס ושירות נעים ומקצועי.
שווארמה הקצבים גבעת שאולשווארמה הקצבים גבעת שאול
בית הדפוס 11, ירושלים
רמת שירות גבוהה, יחס אישי ואדיב< >מסעדת שווארמה הקצבים גבעת שאול ירושלים עם שווארמה הודו עסיסית , ועם מבחר סוגי בשרים טריי

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בירושלים: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה