חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה באשקלון

(7 תוצאות)
נותן שירות באזור אשקלון
שווארמה אשקלון
שווארמה אשקלון
טלפון: 076-8882003
הגבורה 5, אשקלון
פתוח עד השעה: 21:00
מחפשים שווארמה איכותית ? פלאפל ? בשרים על האש? הגעתם למקום הנכון, שווארמה אשקלון , מסעדת בשרים עם מזנון משובח הכולל סלטיה כיד המלך מגוונת ועשירה, בשרים , שווארמה, קבב, חזה עוף , פלאפל, שניצל, בתוספת ציפס, חמוצים, טרי טעים ומשובח, שירות אישי ויחס חם וכמובן משלוחים. מחכים לכם.
נותן שירות באזור אשקלון
שוארמה ראש העיר
שוארמה ראש העיר
טלפון: 076-8022638
הרצל 31, אשקלון
פתוח עד השעה: 01:00
״אני מזמינה הרבה עבור אנשים, אז זה מה שאני שומעת מהם, האוכל די טעים, שירות של השליחים גם בסדר ניקיון של המנות המגיעות טוב, והמחירים עולים בתדירות. תודה על הכל אנו נמשיך להזמין דרככם.״
נותן שירות באזור אשקלון
ביג פלאפל שווארמה
ביג פלאפל שווארמה
טלפון: 076-8612244
אזור תעשיה ומלאכה 735, אשקלון
פתוח עד השעה: 23:00
ב"ביג פלאפל שווארמה" תמצאו שווארמה מכל הסוגים, פלאפל טרי, מגוון סלטים עשיר, חומוס פול ועוד. שירות אדיב ומקצועי.
אליקוסאליקוס
(3 המלצות)
אלי כהן, אשקלון
פתוח עד השעה: 00:00פצצההה
מ.ז אליקוס שווארמה ושיפודים בע"ממ.ז אליקוס שווארמה ושיפודים בע"מ
אלי כהן 21, אשקלון
שניצלייקשניצלייק
פיקעין 9, אשקלון

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה באשקלון: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה