העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    08-9955284
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    בוטרא - הפלאפל הכי טעים בעיר! שווארמה, קציצות הבית, שניצלים ועוד. משלוחים באיזור. הכל כשר מהדרין - בשר חלק.
    אדר 4, אשדוד
    076-8017130
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    שווארמה אבי הגדול - כשר מהדרין הרב מחפוד - שירותי משלוחים באיזור. שווארמה, מגוון תוספות, שניצל בטעמים, חזה עוף, בשרים על האש ועוד. חייגו עכשיו לפרטים נוספים ולהזמנות!
    ז'בוטינסקי 47, אשדוד
    052-8099949
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 3.73333333333333
      (3 מדרגים)
    אליקוס- מסעדת בשר. ברשותינו מגוון רחב של בשרים. שווארמה, שיפודים, ועוד. ממוקמים במרכז אשקלון. בהשגחת הבד"ץ. מעניקים שירות אדיב ואיכותי לכל לקוח.
    נותן שירות באשדוד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    הבנאים 3, אשדוד
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    ז'בוטינסקי 29, אשדוד
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר
    הבנאים 4, אשדוד
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות שווארמה באשדוד

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה באשדוד: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

ממוצע דירוגים בתחום שווארמה

(4.7 מתוך 5)| 13 המלצות