העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
  • mipanuy-icon
    076-8015179
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח בשעה: 9:00
    מכירה ושיווק של כל סוגי הגלידות, פלדמן, נסטלה ועוד, בסיטונאות ולמסעדות. חנות במחירי מפעל!!! שליחויות לכל הארץ, מחירים מיוחדים לעסקים.
    placeBRנותן שירות בעראבה
    076-8897371
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    |
    יפתח בשעה: 9:00
    שילוב של עילוי עולם הפטיסרי הצרפתי המדויק לגלידה איטלקית משובחת בחיבור של מאפים חמים וגלידה צוננת וקרה. קרואסון, פחזנית, אקלייר ומקרון ממולא בגלידה איטלקית עם קרמרי דה…
    placeBRנותן שירות בעראבה
    076-8608800
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח בשעה: 8:00
    לה דולצה ויטה - גלידריה מיוחדת ומדליקה אצלנו בירכא ובסכנין. אנו מציעים ופל בלגי , יוגורטים, קינוחים וכמובן גלידות מיוחדות בכל עונות השנה.משלוחים באיזור סחנין והסביבה.
    placeBRנותן שירות בעראבה

    עסקים נוספים נותני שירות באזור עראבה

    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    הצג מספר |
    יפתח בשעה: 7:00
    בית קפה וגלידריה איטלקית איכותית, קיורטוש מקורי בתוספת גלידה לפי בחירה ותוספות מפנקות. גלידה איכותית המוכנה במקום מדי יום, מגוון תוספות טריות, פירות איכותיים הנחתכים…
    placeBR ג'וליס, ג'ולס
תוצאות נוספות

אודות גלידריות בעראבה

אין כמעט ילד או מבוגר שלא אוהבים ללקק או אפילו לזלול גלידה, ואין פלא: היא קלה, מתוקה, ובעיקר – טעימה בטירוף. קצת על גלידה: על ההיסטוריה שלה ועל הסוגים השונים ומה שתקבלו בכוס או בגביע.
בפרס העתיקה, היו הפרסים שומרים קרח במערות ומחסנים תת קרקעיים עמוקים, והיו מעלים אותו בקיץ, כדי לקרר את עצמם. ככל הנראה הם היו הראשונים שערבבו מיץ עם שלג או קרח והפכו אותו למה שאנחנו מכירים וקוראים לו היום "סורבה". מפרס עברה התורה הזו לרומא העתיקה ושם כבר הוסיפו למיץ הפירות דבש כדי לקבל קינוח מתוק וסמיך יותר. הקיסר נירון אף החזיק מרתף קרח שלם בארמונו, רק לצורך הזה. 
מאיטליה עברה תורת ייצור הגלידה לצרפת. שם הוסיפו לה בפעם הראשונה חלב והיא כבר הייתה ידועה וקרובה יותר לזו של ימינו. ב- 1903 הומצא הוופל המגולגל שהיום אנחנו קוראים לו "טילון" או גביע. למרבה ההפתעה, רק בשנת 1922 הומצא המקל הקטן והצנוע, שאפשר להלביש עליו גלידה קשה יחסית שממנה התפתח השלגון והארטיק-קרח, הלוא הוא ה"קרטיב" הישראלי.

 

איזו גלידה אנחנו יכולים לאכול היום בעראבה?

בעראבה יש גלידריות עצמאיות או כאלה ששייכות לרשתות. לרוב הן מוכרות רק גלידה במנות במידות שונות או במשקל, למי שרוצה לקחת הביתה. מה שכן, מגוון הסוגים והטעמים יהיה תמיד גדול, ותמיד יהיה משהו שיתאים לכל טעם.
כל מקום שמכבד את עצמו יגיש כמה סוגים של גלידת שמנת: מטעמי הווניל או השוקולד הבסיסיים, שרבים אוהבים, ועד לטעמים אקזוטיים יותר, שיש בהם תוספות של רום או משקאות אלכוהוליים אחרים, או סוגים שונים של ממתקים. טבעונים וצמחונים שלא אוכלים מוצרים חלב וכן מי ששומרים על כשרות, יוכלו לקבל סורבה על בסיס מיצי פירות או גלידות על בסיס של שומן צמחי. 
 

ממוצע דירוגים בתחום גלידריות

(5 מתוך 5)| 1 המלצות