בעונה – הפרי במיטבו

יבוא פירות או אחסון שלהם בקירור פוגע בהרבה מקרים באיכות הפרי ולעיתים גם מחייב צורות שימור מלאכותיות. 
לכן, למרות שהיום אפשר למצוא פירות רבים לאורך כל השנה, תמיד השתדלו לקנות פירות כשהם בעונתם. 
  • המתיקות שלהם תהיה אופטימלית, ומקום הגידול יהיה הטבעי ביותר, בטח שלא בחצי הכדור הרחוק מאיתנו.
בנוסף כמובן, מחירם של פירות העונה יהיה נמוך יותר מהמחיר של פירות מחוץ לעונה ופרי מקומי יהיה בדרך כלל זול וטרי יותר מפרי מיובא. 
 

צבע אטרקטיבי – בשלות טובה

לא תמיד צבע אחיד, אבל תמיד צבע "שנראה טוב" הוא עדות לפרי בשל ואיכותי. 
  • פרי חיוור יהיה פחות טעים, כיון שהרבה מחומרי הטעם נמצאים על הקליפה. 
  • כשהקליפה לא בשלה ואין צבעים – אין גם ריחות וטעמים. 
 

פירות מוצקים – תמיד טובים יותר

לא בהכרח מוכנים לאכילה, אבל פירות מוצקים עדיפים על פירות רכים מאוד. 
  • פרי בבשלות טובה יהיה ברוב המקרים מוצק למגע, אבל גמיש.
  • פרי בוסר יהיה קשה או קפיצי, ופרי שנמצא מעבר להבשלה אופטימלית – רך מאוד.
  • במיוחד בפירות טרופיים – פרי רך מדי יהיה כבר על גבול התסיסה. 
  • בפירות הדר ופירות קיץ "צהובים", בשלות גבוהה פשוט תקצר את חיי הפרי אצלכם בבית. 
 

צורה אחידה ומושלמת

רצוי לבחור פירות שיש להם צורה יפה ושהם נראים שלמים ככל האפשר.
  • בגידול אורגני פירות עשויים להיראות פחות טוב, אבל גם אז, רצוי לבחור בפרי יפה: כך אתם מקטינים את הסיכוי לחלקים "מתים" או קשים בתוך הפרי, או לחלקים שלא הבשילו היטב. 
בדקו תמיד את בסיס הפרי ואת החותם שלו – המקום בו הוא מתחבר לצמח.
  • מקומות אלה בפרי צריכים להיות שלמים ולא פצועים, כיון מנקודות אלה חודרים לפירות מזיקים שונים. 
 

קול התוף

ישנם פירות שהצליל שהם מחזירים כשנוקשים בהם מעיד על איכותם. 
אבטיחים וחלק מהדלועים האחרים, תפוחים ומנגד פירות קשי-קליפה. 
  • אל תחפשו את הפירות החלולים ביותר, אלא משהו באמצע. 
 

אחסון בבית

  • אחסנו את הפירות שקניתם בנפרד מהירקות.
  • אחסנו פירות צעירים מחוץ למקרר, כיון שאחרת הם לא יבחילו או יבשילו.
  • פירות בשלים רצוי לאחסן במקרר תקופה קצרה ככל האפשר ולשמור על הלחות שלהם על ידי עיטוף במגבת נייר או מגבת מטבח נקייה.
 
אם אתם מחפשים מקום טוב לקניית ירקות ופירות חפשו בקלות ירקן ליד הבית בעזרת אינדקס העסקים של בזק 144.