עשרה ימים עד שבוע לפני שבועות חוסמים את דרכנו ברשתות השיווק מקררים גדולים עמוסי גבינה, ערמות גדולות של אריזות פסטה וקמחים שונים ותורים ליד המקפיאים. מחוץ לבית, בקונדיטוריות ובמאפיות שוקדים ועומלים על עוגות גבינה קרות, אווריריות, גבוהות ונמוכות. על מאפי גבינה בשלל סוגים וצורות, בטעמים רבים ובסוגי מילויים שבמשך כל ימות השנה אפשר רק לחלום עליהם והכל במידות אישיות, זוגיות, משפחתיות ועוד.

אם חשקה נפשכם בעוגת גבינה טובה, בעוגת שמרים או כל סוג מאפה אחר, אין טוב  מ"ליליות בייקרי".
"ליליות בייקרי", שצמחה בסמוך למסעדת לילית ונפתחה בשנת 2009 היא שמציעה לנו את המתכונים המיוחדים לשבועות. זהו בית קפה בוטיק ומאפיה שמבוססים על עשייה חברתית: במסעדת לילית, במאפיה ובבית הקפה מעסיקים בני נוער בסיכון ועובדים שזו ההכשרה המקצועית שלהם ופתח להשתלבות עתידית בחברה.
במדריך העסקים של b144, תיהנו מכל המיקומים של המסעדות בישראל: מסעדות צמחוניות, חלביות, איטלקיות ומסעדות נוספות שיתאימו לחגיגת שבועות.

מחפשים מסעדה חלבית משובחת? היכנסו עכשיו >


טארט קרים צ'ייז (תבנית 21) 


מרכיבים :
* 400 גרם גבינת שמנת 30%
* מיכל שמנת חמוצה (200 גרם )
* 3/4 כוס סוכר
* 2 ביציים
* וניל
* עוגיות חמאה טחונות

אופן הכנה :
לרפד את התבנית בעוגיות חמאה טחונות .
לערבב היטב את הגבינה , סוכר, וניל וביציים עד לקבלת תערובת חלקה לצקת לתבנית ולאפות על 160 מעלות כ-20 דקות

ציפוי :
2 מיכלי שמנת חמוצה ו-2 כפות סוכר לערבב ולצקת על העוגה החמה . 
 

עוגת גבינת פירורים

בצק:
חצי כוס סוכר
200 ג' חמאה
1 ביצה
כוס וחצי קמח

אופן הכנה:                                                                                                   ללוש לבצק ולחלק ל 2 חלקים. להשהות במקרר חצי שעה. לרדד חלק אחד לעיגול בקוטר 24 ולאפות ואת מחצית הבצק שנותר לרדד, לאפות ולטחון לפירורים.

מלית:
300 ג' (גביע גבינה + 2 כפות גדושות) גבינה לבנה 9%
2/3 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
מעט תמצית וניל

* לערבב למאסה חלקה.

* להמיס 10 ג' ג'לטין עם 30 ג' מים חמים, לערבב עם מעט ממאסת הגבינה.

* להקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 20 ג' סוכר.

*לאחד את המלית עם הג'לטין והשמנת, לצקת על התחתית האפויה ולפזר מעל את הפירורים הטחונים. לקרר למשך לילה שלם.                              

עוגת מוס גבינה עם פריות

המתכון זהה לעוגת גבינת הפירורים רק שבמקום הפרורים יש לסדר מעל העוגה את פירות העונה ולזגג עם מעט ג'ילי.

מאפה במילוי ריקוטה (12-14 יח')

בצק:
2 כוסות קמח
125 ג' חמאה
רבע כוס סוכר
2 חלמונים
רבע כוס מים
15 ג' שמרים לחים (שליש קובית שמרים)
גרידה מלימון אחד

ללוש לבצק אחיד וחלק, לתת מנוחה כשעתיים.

מלית ריקוטה:
200 ג' ריקוטה
100 ג' גבינה 9% (חצי גביע)
2/3 כוס אבקת סוכר
תמצית וניל
1 ביצה

לערבב היטב.

לרדד את הבצק לעובי 2.2 מ"מ, למרוח מלית ולגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים. לתת תפיחה כ – 40 ד', למרוח ביצה ולאפות ב 170 מעלות כ – 15 דקות.

כל בתי הקפה במקום אחד! היכנסו עכשיו >

קראנץ ריקוטה: (2 יח' עוגה)

2.5 כוסות קמח
140 ג' חמאה
רבע כוס סוכר
1 ביצה
רבע כוס מים
15 ג' שמרים (שליש קוביה)
גרידה מתפוז אחד

להכין בצק חלק ואחיד, לשמור במקרר שעתיים. לרדד עלה, למרוח עליו מלית ריקוטה, לגלגל לנקניק. את הנקניק לחצות לאורכו ואת שתי הרצועות לקלוע. להתפיח כשעה, למרוח בביצה ולאפות ב 170 מעלות כ – 25 דקות.

המתכונים פורסמו באדיבות בית קפה בוטיק "ליליות בייקרי", באדיבות השף -קונדיטור עמיר לולויאן.