כמה עולה סטייק טומהוק?
עלות סטייק טומהוק היא בין 240-149 ₪ לקילוגרם.
איך להכין סטייק טומהוק?
שלבי הכנה:
- מחממים גריל לחום הגבוה ביותר. ואם אתם רוצים לבשל בתנור, מחממים את התנור ל- 375 מעלות.
- מתבלים את הסטייקים עם מלח גס ופלפל, עדיף גם למרוח אותם בשמן זית לפני הצלייה במנגל או הכניסה לתנור.
- צורבים את הסטייק למשך 3-4 דקות בכל אחד מהצדדים, ובנוסף נותנים ללהבות ללחך את הצדדים.
- במידה ואתם מכינים בתנור, מעבירים את הסטייק לתבנית אפייה.
- כעת נותנים לנתח לנוח 5-10 דקות לפני החיתוך.
מה זה סטייק טומהוק?
סטייק הטומהוק הוא למעשה נתח אנטריקוט אימתני על עצם צלע ארוכה (עצם אסאדו), הנראה בצורתו כמו גרזן אינדיאני ולכן שמו "טומהוק". העצם שלו מעצימה את הטעמים של הנתח בזמן היישון וגם בזמן הצלייה. טומהוק הוא נתח גדול מאוד ועבה, וגם חמאתי ובשרני. הוא בעל נוכחות שמתעלה על כל שאר נתחי הבשר, והוא יכול להתאים ל 3 - 4 סועדים.
מאיזה אזור בגוף הפרה מגיע סטייק הטומהוק?
הטומהוק מקוצב מהצלעות, מהחלק המרכזי שלהן שנקרא הפריים ריב, הוא כולל את הבשר הטוב ביותר בצלעות ומקוצב בין צלעות 7-11. הוא למעשה סטייק עצם שנחתך עם עצם צלע באורך של 12 ס"מ לפחות.
מחיר סטייק טומהוק מבוסס על ממוצע מחירים, והינו בגדר המלצה בלבד.