חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בטבריה

(3 תוצאות)
נותן שירות באזור טבריה
שווארמה פרג' FARAJ
שווארמה פרג' FARAJ
טלפון: 076-8616123
מגאר 263 3, מגאר
בתאום מראש
רעבים? בואו אלינו לאכול וליהנות, השווארמה הכי טעימה בכפר מגאר והסביבה, עסק משנת 1976, משווארמה עגל והודו, גריל , פלאפל, שניצל ביתי , ציפס, טאבולה וסלטים , משלוחים, טרי ואיכותי בטעם מעולה, שתיה קרה.., נשמח לראותכם בין לקוחותינו, תתקשרו ותיהנו
נותן שירות באזור טבריה
בגט ניר
בגט ניר
טלפון: 076-8612567
אלחדיף 3, טבריה
פתוח עד השעה: 03:00
בגט ניר - מסעדת מזון מהיר המציעה שווארמה, בשרים על האש, שיפודים, מבחר ענק של סלטים ובשרים ברמה הגבוהה ביותר. משלוחים לכל העיר, בכשרות הרבנות מהדרין.
נותן שירות באזור טבריה
גיא במשבעה
גיא במשבעה
טלפון: 076-8608580
הגליל 34, טבריה
ייפתח בשעה: 09:00
״פשוט מעולה הייתי שם הכול טרי ביקשתי ציפס חדש ישר על המקום חם טרי ישר מצ'יפסר מתוקתק שם לכלוך קטן מנקים אוכל ברמה גבווהה יפה אוכל טוב טעים מאוד אפילו מאוד מאוד! ממליצה בחום💋״

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בטבריה: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה