בשנים האחרונות, ניתן לראות כמעט בכל מקום שערים חשמליים. בין אם זה בבנייני מגורים משותפים, בתים פרטיים, כניסות למוסדות ועוד. שער חשמלי בחניה פרטית יעניק לכם ביטחון, שכן הכניסה היא רק עבור אנשים המורשים להיכנס, כך לא יתפסו לכם את החניה. בנוסף, שער חשמלי יחסוך לכם זמן רב, כאשר הכניסה לחניה מתבצעת באמצעות שלט, אפליקציה או חיוג למספר טלפון המשויך למערכת.

קיימים בשוק מגוון סוגים של שערים חשמליים, אז איך תדעו מה הכי יתאים לכם? יואב אונגר, המתמחה בהתקנת שערים חשמליים, מסביר הכל על שער חשמלי.

 

 

אלו סוגים של שערים חשמליים לחניה פרטית קיימים כיום?

  • שערי כנפיים.
  • שער מתרומם (שער שמתרומם על קפיצים או על משקולת).
  • שער כנף על צירים.
  • תריס (שער גלילה).
  • שער נגרר על מסילה.

 

שערים חשמליים לחניה

(צילום באדיבות: יואב אונגר)

 

 

איך בוחרים שער חשמלי לבית פרטי?
 

ראשית, חשוב מאוד לבדוק את התנאים בשטח ואת סוג החניה ובהתאם לכך להתאים את סוג השער. שכן, לא ניתן להתקין בכל חניה כל סוג שער שרוצים וצריך לבצע בדיקה מראש. למשל, אם מעוניינים להתקין שער נגרר, צריך לבדוק שיש מספיק מקום לשער להיפתח ולהיסגר ושהוא לא פולש לכיוון השכנים, כך שלא יצור בעיה בשטח הציבורי. כמו כן, יש לוודא מראש שהשער החשמלי מותקן באופן חוקי.
 

לדוגמה, שער מתרומם, ניתן להתקין בכל חניה. חשוב להבין 3 דברים בנוגע להתקנתו:

  1. כאשר שער מתרומם נפתח, הוא פולט כלפי חוץ בערך 40 ס"מ ולעיתים זה עלול ליצור סיכון מסוים עבור העוברים ושבים. רוב החברות והמתקינים מתעלמים מכך. הלקוח שמזמין את השער, צריך להיות מודע לכך שזה יכול להוות בעיה.
  2. בשער מתרומם קיימת מגבלה מבחינת המשקל - עדיף שהשער לא יעלה על 80 קילו, שלא יהיה כבד מידי. העדיפות בשער מתרומם היא אלומיניום.
  3. ישנם אנשים שלא יתחברו מבחינה אסתטית למבנה החניה.

 

(צילום באדיבות: יואב אונגר)

 

דוגמה נוספת, שער גלילה (כמו תריס) - משתמשים בעיקר במוסכים, אך ניתן להתקין אותו גם בבתים הפרטיים. השער בטיחותי מאוד, דבר המעניק לו יתרון רב. אין לו בעיות והוא לא בולט כלפי חוץ או על מסילה. החיסרון שלו הוא שלא ניתן לשלב אותו בתור אלמנט דקורטיבי וצורתו מאוד מוגבלת, כמו שאפשר לעשות במתכת או באלומיניום.

מבחינה בטיחותית, השער הכי בטיחותי חוץ מהתריס גלילה, זהו שער נגרר מפני שכל המשקל יושב על האדמה ולא על קפיצים. שער זה נפתח משמאל לימין או להיפך.

כמו כן, הדבר החשוב ביותר הוא שבכל השערים יותקנו עיניים לביטחון (במיוחד בשערי כנפיים ושער גרירה). במידה והשער עומד להיסגר ועובר לידו ילד, כלב או אפילו רכב, העיניים קולטות זאת והשער לא נסגר עליהם.

לאחר שמוודאים שהשער מתאים לתנאי השטח, בוחרים את העיצוב שלו לפי טעם אישי. יש אנשים שרוצים שערים אטומים כדי להסתיר את החניה מהרחוב וכאלו שמעדיפים שערים לא אטומים, שערים עם קשת, שערים מיוחדים ועוד.

 

 

מה היתרון של שער חשמלי לחניה על פני שערים אחרים?
 

היתרון המשמעותי ביותר הוא כאשר אדם מעוניין להיכנס או לצאת מהחניה, הוא לא צריך לצאת מהאוטו כדי לפתוח או לסגור את השער - הוא נפתח/נסגר באופן אוטומטי או באמצעות שלט/ שיחת טלפון/אפליקציה.

דיירי הבניין מקבלים פרטיות ושקט, בכך שזרים לא יכולים להיכנס ולתפוס חניות או ליצור מהומה כלשהי.

כל השערים החשמליים יכולים להיסגר ולהיפתח על ידי מכשיר סלולרי באמצעות אפליקציה, או על ידי חיוג למספר טלפון (ממערכת שאתם שמורים בה), כאשר תבצעו שיחה אליו השער יפתח אוטומטית. בנוסף, באמצעות שלט ובלחיצת כפתור פשוטה ניתן לפתוח את השער החשמלי, במרחק של עד 100-200 מטר.

שער חשמלי מאוד בטיחותי ומחזיק הרבה שנים.

הנוחות של שער חשמלי לעומת שער רגיל הוא אקסיומתי. החיסרון היחיד הוא ששער חשמלי יותר יקר משערים אחרים. ניתן לומר שבממוצע הוספה של חשמול השער עם מנוע כולל יחידה סלולרית, תעלה כ- 3,000-3,500 בממוצע.

 

(צילום באדיבות: יואב אונגר)

 

 

איך מתקינים שער חשמלי לחניה?
 

בשער כנפיים ישנן שתי זרועות עם בקרה - על כל כנף יש זרוע.

בשער נגרר, מתקינים מנוע שעובד על מסילה.

בשער מתרומם המנוע מורכב על מבנה כלשהו. מתקינים אותו בחלק הפנימי לכיוון החניה של הבית, בדרך כלל במרכז השער.

בשער גלילה (תריס), המנוע למעשה יושב על הקיר ונותן פיקוד למנוע שנמצא בתוך הגליל.

לכל השערים יש חיבורי חשמל והוולט הוא כ- 220 ולא פחות. השער החשמלי חייב להיות עם ארקה. בכל שער חשמלי ההתקנה מתבצעת באופן שונה וההרכבה די פשוטה ולא מסובכת. חשוב שההתקנה תהיה חזקה ומהודקת ללא רעידות ותתבצע על ידי אנשי מקצוע.

ישנם אנשי מקצוע המתמחים אך ורק בהתקנה של מנועים לשערים והם יודעים לכוון את אותם כך שהפתיחה והסגירה יהיו חלקות ויעבדו באופן תקין.

 

(צילום באדיבות: יואב אונגר)

 

 

כמה עולה שער חשמלי לחניה פרטית?
 

קיימים המון סוגים של שערים ובמגוון גדלים. שער חשמלי ממוצע עולה 11,000 ₪, לא כולל מע"מ. במידה ואנשים מעוניינים בשערים מאוד דקורטיביים עם עיצוב מיוחד, זה יכול להכפיל את המחיר.

יואב אונגר הוא בעלים של "יואב אונגר גדרות שערים ומסגרות כללית". כל המידע במאמר מטעמו בלבד.

 

למעבר לכרטיס העסק של יואב אונגר לחצו כאן >>