איך נבחר מרפאת שיניים מתאימה? בין אם מדובר בסתימת חורים פשוטה ובין אם מדובר בשיקום פה, הנה כמה טיפים להבדיל בין מרפאות שיניים גדולות וקטנות ומרפאות של קופות החולים.

בישראל, רוב רופאי השיניים עובדים בקליניקות או מרפאות שיניים פרטיות, לצידן ישנן מרפאות שיניים של קופות החולים הגדולות, מרפאות שיניים בבתי חולים או מרפאות שיניים מתמחות. הפעם נדבר על מרפאות שיניים פרטיות מול אלה של קופות החולים.

מרפאות שיניים פרטיות – קטנות וגדולות

מרפאת שיניים פרטית יכולה להיות בבעלות של רופא שיניים אחד או יותר, כאשר רופאי השיניים במרפאה מחלקים בינהם את תחומי ההתמחות השונים. לדוגמא:

רופא שיניים אחד יכול להיות רופא שיניים כללי, שמבצע בדיקות שגרה וטיפולי תחזוקה בסיסיים. רופא השיניים הזה יבצע סתימות, טיפולי שורש שלא דורשים מומחיות מיוחדת וכדומה. רופא שיניים שני במרפאה יהיה רופא מומחה בשיקום פה או רופא חניכיים (פריודנט) וכדומה.

בנוסף, ברוב המרפאות הפרטיות – גם הקטנות ביותר – תהיה לפחות שיננית אחת, שתבצע ניקוי שיניים בהתאם להמלצות הרופא. אגב, ההמלצה כיום היא לבקר אצל השיננית לפחות פעם בחצי שנה, במיוחד אם אתם מעשנים כבדים או שותים הרבה קפה ותה.

מרפאות פרטיות יכולות להיות קטנות – רופא אחד או שניים, כאמור – או מרפאות גדולות, שבהן יהיה צוות שלם של רופאי שיניים מכל ההתמחויות השונות. כאשר אתם מתלבטים בשאלה אם לבחור במרפאת שינים מסוימת, כדאי לבדוק ולבחון את הדברים הבאים:

1. מי מטפל בכם בפועל? במרפאת שיניים קטנה, יהיה זה רופא אחד, קבוע. האם גם במרפאת השיניים הגדולה יהיה לכם רופא שיניים קבוע לטיפולים? אם אתם נזקקים לסדרה של טיפולי שיניים, אולי תעדיפו שכל הטיפולים יבוצעו על ידי אותו רופא.

2. מה טיב הציוד במרפאה? רמת רופאי השיניים בישראל היא מהגבוהות בעולם. בין אם הם למדו בישראל ובין אם למדו בחו"ל, הם מעודכנים בטכניקות האחרונות ומכירים את הפרוצדורות השונות היטב. כדאי לכן לוודא מהי רמת הציוד במרפאה ומתי הוא חודש. כיום ישנם למשל מכשירי רנטגן בעלי קרינה נמוכה מאוד. בהקשר זה כדאי לדעת שלרשות רופאי השיניים עומד היום ציוד הדמיה ממוחשב ומצוין ורבים מבצעים צילומי רנטגן דיגיטליים. כך אפשר לשתף רופאים אחרים בצילומים בלי שצריך לבצע צילומים נוספים אצל כל מומחה.

3. הרדמה? אם יש צורך בהרדמה, מי מבצע אותה ומה טיב הציוד שעומד לרשות הרופא? דברים אלה חשובים במיוחד אם אתם רגישים לחומרי טשטוש, למשל, או שאתם משתמשים בתרופות שונות (קומדין למשל).

מרפאות שיניים של קופות החולים

קופות החולים מציעות היום שירותי רפואת שיניים מתקדמים, במחירים נוחים לחבריהן. בחלק מהמקרים מדובר במרפאות גדולות למדי, שבהן ישנם כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת. מנגד, מבנה ופעילות קופות החולים מאפשרים להן לנייד את הרופאים המומחים שלהם. כך הן יכולות להציע את השירותים השונים בעיר שלכם או קרוב אליה. חשוב מאוד לבדוק מה לוחות הזמנים של הרופאים המומחים כשאתם מזמינים עבודת שיקום שיניים או פעולות אחרות, שדורשות מעורבות של יותר מרופא אחד! אף אחד לא אוהב להסתובב עם סתימות זמניות, רק בגלל שהתור הבא לטיפול שורש הוא בעוד חודש.

 שאלה נוספת היא שאלת הרופא המטפל: מיהו, מה ההתמחות שלו ומה הוותק שלו במרפאה ובקופה. אל תתביישו לשאול את השאלות האלה ולדרוש לקבל תשובות.
מאמר זה נכתב על מנת לתת מידע כללי בלבד בנושא ואינו מהווה תחליף להתיעצות עם רופא או בעל מקצוע אחר בתחום.