לחתונה, בת מצווה או בר מצווה, לשבת חתן או סתם לאירוע גדול: חברות הקייטרינג מציעות שפע פתרונות, שיעשו לכם את החיים קלים – וטעימים. בכל הקשור באירועים, השאלה הראשונה היא "איפה נערוך את האירוע". השאלה השניה היא "איזה קייטרינג יהיה?"

"יהיה רבע עוף?" האמת שזאת עדיין שאלה. חתונה שבה מגישים "רבע עוף" שונה מהותית מחתונה שבה מגישים "עוף בלימון". האחת מסורתית יותר, והשניה – אולי צעירה יותר. מה יגישו לאכול באירוע, באיזה סגנון ובאיזה אופן הגשה, יקבע לא מעט את אופי האירוע שלכם. בין אם אתם חוגגים בבית, באולם אירועים או בגן אירועים, לטיב האוכל ואיכות הקייטרינג יש השפעה ישירה – וגדולה – על הצלחת האירוע.

סיווג קייטרינג

נהוג לחלק את חברות הקייטרינג לפי סגנון האוכל שהן מגישות, כמות האנשים שהן מאכילות, אופי ההגשה והכשרות. יש כמובן מאפיינים נוספים, ואלה הם העיקריים:

  • קייטרינג כשר מול קייטרינג לא כשר: כמעט כל אולמות האירועים וגני האירועים בארץ כשרים. זה אומר שתוכלו להזמין רק חברת קייטרינג כשרה, לאירוע במקום כשר. חברות קייטרינג מסוימות מחזיקות שני מטבחים, כדי לענות על הצורך באירועים לא כשרים, שרובם יהיו קטנים יותר, ביתיים או משפחתיים.
     
  • קייטרינג חלבי או צמחוני: אחד הפתרונות הטובים למי שרוצים לערוך אירוע שיש בו מוצרי חלב ושמנת, אבל חייבים כשרות. קייטרינג חלבי מתאים גם לאירועים שמתקיימים בגני אירועים וגם לאירועים ביתיים. הקייטרינג החלבי או הצמחוני לרוב פחות יקר ממקבילו שמגיש בשר. אירוע עם מזנון חלבי או צמחוני מתאים מאוד לאירועי צהריים או בוצריים, לאירועים בחיק הטבע ו'חתונות של שישי בצהריים'.

סגנון ההגשה

  • בופה – מזנון: חברת הקייטרינג מציבה מספר מזנונים שבכל אחד מהם מגישים את אותן מנות, או מנות אחרות. במיוחד אם מדובר באירוע גדול, הקפידו על פיזור של מספר מזנונים כאלה.
     
  • הגשה לשולחן: על ידי מלצר או מלצרית. מחיר המנות לא יהיה בהכרח גבוה יותר, אבל תטרכו לשלם יותר משכורות, עבור מלצרים.
     
  • פינגר פוד: קייטרינג לאירוע קוקטייל, עם מלצרים או מלצריות שמסתובבים בקהל ומציעים "אוכל קטן". מתאים במיוחד לאירועים קצרים וקבלות פנים.
     
  • שרינג: מספר מנות שמוגשות למרכז השולחן ולא בצלחות אישיות. סגנון קייטרינג מאוד פופולרי – ופחות יקר. מתאים לאירועים פחות מסורתיים וצעירים יותר.
     
  • הגשה אמריקאית: דומה מאוד להגשה אישית, כאשר המנות מוגשות בצלחות בודדות כולל או שלא המנות הראשונות.

קייטרינג בופה או הגשה? מה להעדיף?

אם נניח שאין הבדל במחיר בין השניים – חלק מחברות הקייטרינג מחייבות יותר או פחות על בופה – צריך לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:

  • בבופה, קהל מבוגר עלול להתקשות. כדאי לבקש מהקייטרינג מלצרים שיגישו לשולחנות מבוגרים במיוחד.
     
  • הגשה אישית מוגבלת מבחינת המגוון והמנות. לרוב אין "גם זה וגם זה". בופה מאפשר לכולם להתנסות בכל, וגם לאכול יותר, אם רוצים.
     
  • מגבלת הזמן: הגשה היא עניין איטי יותר. אם אין מספיק מלצרים, חצי אולם גומר לאכול, לפני שהשני ראה פרור. הבדלים בהגשה עלולים להיות גם בתוך השולחנות – לא נעים. חברת קייטרינג טובה תחשב היטב את מספר המלצרים וכדאי לשמוע לעצתה.