למה "קאפקייק"?

לא ברור מה מקור השם המוזר של העוגות האישיות הללו, אבל יכול להיות שהיו אופים אותן בספלים משומשים, ששימשו כתבניות אפיה לעת מצוא; cup – ספל, cake –  עוגה. 
סיבה נוספת יכולה להיות, שכל תכולת המרכיבים של העוגות הקטנות – נוזלים, שומן, קמח, סוכר וחומרי תפיחה – הייתה ספל אחד בלבד. 

  • כך או אחרת, אנחנו יודעים שקאפקייקס החלו את דרכן בסוף המאה ה- 19, ונחשבו נוחות לאפיה: קל היה למדוד מרכיבים, האפייה הייתה מהירה והן לא היו נשרפות בתנורים הפשוטים והקטנים שהיו בבתים.