יש מי שמסתפרות לעיתים קרובות ויש מי שמבקרות במספרות רק לעיתים רחוקות. כך או אחרת, כדאי להקפיד על כמה כללים בסיסיים לשמירה על השיער כיוון שאת רוב ההגנה אנחנו בעצם יכולים לספק לו בשימוש יום יומי וביתי.

טיפול יום-יומי לשמירה על השיער

בבית מספקים את עיקר ההגנה לשיער – וגם את עיקר הנזק. חפיפה לא נכונה, שימוש במכשירים מבוססי חום, סרוק אגרסיבי ואפילו תסרוקות, יכולים להשפיע מאוד לא רק על מראה השיער, אלא בעיקר על הבריאות שלו ועל אורך החיים שלו.

סביבת החיים המודרנית מלאה חומרים שמזיקים לשיער: מזיהום אוויר ועד חומרי עיצוב שונים, שלא מיטבים עם הקרטין ועם בסיס השערה. במאמר אחר דיברנו על כמה כללים בחפיפת השיער, כמו גם על שימוש במגני חום. הפעם נדבר על נקודות אחרות: תכיפות החפיפה, סירוק והברשת השיער כמו ספרים ומעצבי שיער מקצועיים.

כמה פעמים בשבוע כדאי לחפוף את הראש?

חפיפה יומיומית היא אופציה מקובלת על רבות, אבל היא לא בהכרח בריאה לשיער. ספרים ומספרות, כמו גם מעצבי שיער, ממליצים על חפיפה בכל יום שני (כלומר לסירוגין). הספרים מסבירים שחפיפה מוגזמת גורמת לייבוש הקרקפת. היא מתאימה למי שיש לה שיער שמן ממילא, ואם ניתן, כדאי להשתמש לשם כך בשמפו ייעודי. בכל מקרה, בבית כמו במספרה, יש לחפוף במים לא חמים מדי ולייבש בעדינות או באוויר.

הברשת השיער

רצוי להבריש את השיער פעמיים ביום, מכמה סיבות: ספרים אומרים שזה מעביר שומן מבסיס השיער אל הקצוות שלו ומזין אותו. בנוסף, מסבירים במספרות, שההברשה מנקה למעשה את השיער מחלקיקים שתמיד מצטברים עליו ומגן מנזקי היום-יום. כדאי להשתמש בקונדישנר כדי להתיר קשרים בשיער, מסבירים הספרים. בשום אופן אין למשוך בחוזקה, כיון שזה תולש שערות.

מתי להבריש את השיער? לא כשהוא רטוב! ספרים ממליצים לסרק את השיער ביציאה מהמקלחת ולא להבריש אותו, כיון שהוא רגיש ומתוח עד הקצה במצב הרטוב. המסרק המומלץ על ידי ספרים ומספרות הוא מסרק עם שיניים מרווחות ורחבות. אם יש לך שיער באורך בינוני או ארוך, עדיפה מברשת שטוחה ורחבה. לשיער קצר, ממליצים הספרים על מברשות צרות יותר.

מה עושים מעצבי השיער במספרות כדי לשמור על המברשות שלהם לאורך זמן? הספרים מנקים את המברשות מעודפי שיער אחרי כל שימוש – זה גם יותר הגייני, כמובן – ופעם בחודש הם משרים את המברשות במים חמים עם מעט שמפו. אין לנקות מברשות עם אקונומיקה ומלבינים למינהם לשם "חיטוי".