יש לא פעם כל מיני פרסומים שמדגישים מאד את השימוש בטכנולוגיית הלייזר, לטובת השתלות שיניים. אך מהי בעצם השתלת שיניים בלייזר? יש להדגיש ולהבין כי את ההשתלה עצמה של השיניים, מבצעים עדיין לא ללייזר. במהלך ההשתלה, לוקח הרופא את השתלים הדנטליים, ומחדיר אותם בעדינות לתוך חיתוך שנעשה ברמה של החניכיים, שם השתל אמור להיקלט היטב, ולאחר זמן מה יהיה ניתן להתקין עליו את הכתר. אז איפה הלייזר נכנס לתמונה? כאמור, את השתל יש להכניס לתוך חתך עדין שנעשה ברמות בחניכיים. את החתך הזה אפשר לבצע בין השאר בעזרת מכשירי לייזר. האם זה כדאי?

להבין את התכונות של הלייזר

דיוק יוצא דופן

אין ספק שאחד מהיתרונות המשמעותיים של השתלת שיניים בלייזר הוא הדיוק שלהן. עם מכשירי הלייזר אפשר לבצע חיתוך ברמה גבוהה ומדויקת עד לרמת המיקרומטר בתוך החניכיים. הדבר מאפשר לבצע השתלות בטוחות יותר, ומונע כמובן מצב של חיתוך יתר עם הסכין. עם זאת, חשוב לסייג ולהסביר שעבור רופא שיניים מנוסה, האמצעי פחות משנה. רופא טוב יכול להשתמש גם בסכין מנתחים וגם בלייזר באותה רמת דיוק - וממילא אם הרופא לא טוב כל כך, האמצעי פחות משנה. כך או כך, הלייזר הוא עוד אמצעי בטוח ואיכותי מאד לבצע חיתוכים, כשהוא בידיים של רופא טוב.

תחושה טובה יותר למטופלים 

יש לא מעט מטופלים שדיווחו שכאשר הם עברו השתלת שיניים בלייזר, הדבר פחות כאב להם. האם אכן הלייזר כואב פחות מסכין מנתחים? יש להבין שבכל מקרה, הרופא משתמש בחומרי הרדמה מקומיים ברקמות, כך שאתם לא אמורים לחוש גם את הסכין. אז מה ההבדל כאן? ההשפעה היא בעיקר פסיכולוגית. לא מעט מטופלים פשוט חשים בנוח יותר עם חיתוך בלייזר, וזה מובן - רבים מאתנו חוששים כשהרופא מתקרב אלינו עם סכין לפה, וחשים שהלייזר מרחוק האו בטוח יותר. לא פעם, הלייזר הוא מה שעושה את ההבדל בין השתלות בעייתיות שדורשות הרדמה מלאה (כי המטופל חש פחדים עמוקים וחרדות), לבין השתלה פשוטה ומהירה עם הרדמה מקומית - ואז הוא בהחלט עוזר!

פחות דימום

יש כאן יתרון לבצע השתלת שיניים בלייזר בשלב החיתוך, כי חיתוך עם סכין מנתחים רגילה, עלולה יותר לגרום לדימום בתוך החניכיים. דימום הוא אמנם תגובה ידועה ויש איך לעצור אותו, אך בעזרת הלייזר אפשר להקטין משמעותית את כמות הדימום, ולכן לעתים הפרוצדורה הזו נחשבת לבטוחה יותר.

אז מה המסקנה מכאן?

המסקנה היא בעיקר שטוב שיש כיום אפשרות לעבור את ההשתלות גם בעזרת חיתוך בלייזר. החיתוך בלייזר הוא אמנם לא חובה - ואפשר לעבור השתלה מצוינת גם אם משתמשים בסכין רגילה, אך טוב תמיד שיש עוד אפשרות. אתם יכולים לדבר עם רופא השיניים שלכם, ולבחור ביחד באפשרות הטובה ביותר מבחינתכם.