ישנם לא מעט מקרים בהם גנבים פורצים אל בתים וגונבים חפצי ערך יקרים - גם כאשר דיירי הבית נמצאים בתוכו. אתם יכולים לרכוש את דלת הכניסה האיכותית ביותר, אך היא לא בהכרח תגן עליכם בשעת אמת, שכן פורצים מנוסים יודעים לפרוץ כמעט כל דלת. כדי להימנע ככל הניתן מפני פריצות, מומלץ להתקין מערכת אזעקה לבית שתתריע בזמן אמת על פריצה.

אלו סוגי מערכות אזעקה לבית קיימים ואיך תדעו לבחור את זו שהכי תתאים לכם? את הכל יסביר לנו דרור ירקוני, הבעלים של "בטחון 2000", שעוסקת בהתקנת מצלמות אבטחה, מערכות אינטרקום, בית חכם ועוד.

 

 

 

מדוע יש צורך במערכת אזעקה ביתית?
 

מערכת אזעקה ביתית נועדה להעניק ביטחון לדיירים מפני פריצות. ניתן להפעיל אותה בלילה כאשר אתם ישנים, או לחלופין כאשר אתם לא נוכחים בבית. לעיתים, אנשים חושבים שניתן להסתפק בסורגים מחוץ לבית ואין צורך במערכת אזעקה, אך יש הבדל בין השניים - סורגים ניתן לפרוץ יחסית בקלות ואין התרעה ללקוח במידה ויש פריצה. לעומת זאת, מערכת אזעקה ביתית כן מתריעה לבעלי הבית על פריצה בזמן אמת ויכולה למנוע גניבה של פריטים יקרי ערך.

 

 

אילו סוגים של מערכות אזעקה לבית קיימים? 
 

ישנם 2 סוגים של מערכות אזעקה: קווית ואלחוטית: 

  1. במערכת הקווית אין הפרעות קליטה. יש להתקין עבורה תשתית מתאימה בבית. יתרון משמעותי של המערכת הקווית היא שאין צורך להחליף סוללות בגלאי שלה. בנוסף, היא אמינה יותר ממערכת אלחוטית.
     
  2. במערכת האלחוטית עלולים להיות הפרעות בקו והיא דורשת יותר תחזוקה מהמערכת הקווית. אך כיום ישנן מערכות מתקדמות ואמינות מאוד. בנוסף, במערכת אזעקה אלחוטית יש להחליף פעם בשנתיים-שלוש סוללות בגלאים.
     

כמו כן, קיימים גלאים פנימיים וחיצוניים של מערכת האזעקה ועליכם להחליט אילו מתאימים להתקנה בביתכם:

  • מערכת חיצונית - מתאימה לבית עם מרפסת או חצר. במידה ואדם מתקרב לכניסת הבית או לחלון, מערכת האזעקה תפעל ותתריע לבעל הדירה.
     
  • מערכת הפנימית - מתאימה לפנים הבית. קיים חיישן אינפרא אדום בגלאי נפח פנימי, שאמור לגלות שינויי תנועה בטווח הגילוי שלו. כאשר אדם נמצא בשטח הגילוי, החיישן קולט את התנועה בשטח ומעביר אות אזעקה לרכזת.

 

(צילום: ShutterStock)

 

 

איך בוחרים מערכת אזעקה לבית?
 

הלקוח אינו בוחר באופן עצמאי את מערכת האזעקה. מתקין מקצועי מגיע לביתו, בודק את הצרכים שלו וכך מחליט מהי המערכת המתאימה לו. בנוסף, המתקין בודק האם ניתן ורצוי לשלב בבית בין גלאים פנימיים וחיצוניים.

לדוגמה, גודל הבית יכול להשפיע על בחירת הגלאי - אם מדובר על בית עם 2 קומות, בקומה התחתונה ניתן להתקין גלאי חיצוני ובקומה העליונה גלאי פנימי. או לחלופין רק אחד מבניהם, תלוי בצרכי הלקוח. בנוסף, ישנם גלאים שמתעלמים מבעלי חיים. במידה ועוברים ליד הגלאי, הם יודעים לזהות זאת ולא מתריעים לשווא על פריצה.

 

 

אלו סוגי גלאים קיימים והיכן מומלץ למקם אותם?
 

  • גלאי נפח - בדרך כלל מתקינים בפינת החדר או על קיר והזווית קליטה שלו היא של כ- 100 מעלות, למרחק יעיל של עד 10 מטר.
     
  • גלאי קרן - (כמו גלאי של מעלית, שמזהה את האדם החוצה את הקרן) מורכב משני גלאים. מתקינים את גלאי הקרן מחוץ לבית, מימין או משמאל לחלון. אם יש מספר חלונות ברצף באותו גובה, מתקינים בצד אחד של החלון הראשון ובצד השני של החלון האחרון ואז יש קליטה משני הצדדים. במידה וחוצים את הקרן האזעקה פועלת.
     
  • גלאי וילון - מתקינים בפינה של הקיר. הגלאי קולט את הקיר ואת החלון בלבד, הוא לא קולט את נפח החלל. בגלאי וילון האזעקה תפעל רק כאשר אדם יתקרב לחלון, אם הוא יסתובב בחלל החדר היא לא תפעל.
     
  • גלאי עשן - מתקינים אותו במסדרון חדרים, במבטח, או ליד המטבח.
     
  • גלאי מגנטי - המגנט מורכב מחלק קבוע הנמצא על המשקוף, אליו מתחבר הכבל ממערכת האזעקה וחלק נייד נוסף המתחבר לדלת או לחלון .
     
  • גלאי שבר זכוכית - מתקינים במרחק של עד 2 מטר מהחלון.
     
  • גלאי זעזועים - מתקינים בקיר, בגובה מטר מהרצפה.

 

(צילום: ShutterStock)

 

 

היכן מומלץ למקם את היחידה המרכזית (רכזת) של אזעקה ביתית?
 

את הרכזת מתקינים במקום מוסלק (שלא רואים) שאין גישה אליו. רק למתקין או לבל הבית.

 

(צילום: ShutterStock)

 

מהו המיקום המומלץ להתקנת הצופר של מערכת האזעקה הביתית שלנו?
 

המקום המומלץ הוא מחוץ לבית לכיוון השכנים - אם חלילה קורה משהו והאזעקה מופעלת הם ישמעו וכך יוכלו להתריע לדיירי הבית שיש חשד לפריצה.

 

צופר חיצוני למערכת אזעקה לבית פרטי

(צילום: ShutterStock)

 

 

 

מה תפקידה של סוללת הגיבוי במערכת אזעקה לבית?
 

תפקידה של סוללת הגיבוי היא שהמערכת תמשיך לעבוד במידה ואין חשמל, לרוב כאשר מתרחשת הפסקת חשמל לא צפויה. בנוסף, קיימים היום הרבה בתים שלוח החשמל נמצא מחוץ לבית, לכן אם פורץ מגיע הוא יכול להוריד את החשמל ובמקרה שאין סוללת גיבוי המערכת לא תופעל. תפקידה של הסוללה היא שהמערכת תמשיך לפעול בין 24-36 שעות גם ללא חשמל.

 

דרור ירקוני הוא בעלים של "בטחון 2000". כל המידע במאמר מטעמו בלבד.
 

למעבר לכרטיס העסק של "בטחון 2000" לחצו כאן >>