הגשה רעננה

כלים נאים - וחדשים

  • אל תשתמשו בכלי ההגשה הרגילים שלכם, בהם אתם משתמשים במהלך השנה; חדשו קצת. 

אם אין לכם כלי הגשה חגיגיים, עונת החגים היא בהחלט עונה טובה לבצע רכישה צנועה של כלים חדשים: חנויות כלי הבית והרשתות מציעות הנחות יפות ומגוון גדול. 

  • אם אתם מארחים מספר רב של אורחים, שקלו שכירת כלים; לא יקר וחוסך הרבה מאוד עבודה!

קישוט ברוח העונה

אל תסתפקו בכללי ההגשה הפורמלית. 
שלבו פירות עונה ופירות חג בקישוטי השולחן, אולי אפילו ענף רימונים שיונח לאורך, במרכז.
קנו כמה פרחי שדה וירק והניחו על צלחת כל אורח ואורחת פרח ומעט "ירוק" למראה רענן וטרי. 

אותן המנות – בכלי הגשה אישיים

ברוב המשפחות מגישים מנה עיקרית ואפילו מנות ראשונות בקערות או על גבי מגשים, למרכז השולחן. 
נסו להגיש לפחות חלק מהמנות בהגשה אישית או זוגית:

  • צלחות קטנות יותר של המנות השונות, שמפוזרות ברחבי השולחן ממלאות אותו בצבע ובטעמים ונותנות הרגשה אישית ומיוחדת לכל אורח.

 - תמיד אפשר לבקש עוד, לא? 

נסו הושבה קצת שונה

הדודות תמיד יושבות ליד הדודים?

  • גוונו את סידורי הישיבה, כך שישבו בן ליד בת ובני זוג זה מול זה משני צידי השולחן. 

תקדמו את השיחה סביב השולחן וגם יהיו קצת 'צחוקים', כשהדודה מרחובות תגלה שהיא קרובת משפחה של הדוד מיהוד. 

הוסיפו פירות חמצמצים למנות כבדות ומתקתקות

כן, בהחלט: אפשר להגיש כבד קצוץ עם זרעי רימון מפוזרים מלמעלה, על גבי פרוסות תפוחים וגם עם פרוסות דקיקות של קולרבי.
למעשה, כל פרי או ירק חמצמץ יתאימו להגשה עם מנה ראשונה מסורתית זו.

דגים ממולאים, חזרת ו... וואסבי

דגים ממולאים אוהבים חזרת, אבל גם כאן אפשר לגוון:

  • נסו חזרת עם טחינה או חזרת עם שמנת חמוצה, כדי לגוון קצת את החזרת הרגילה. 
  • אפשר לנסות גם קצת וואסבי – ה'חריף' היפני, של הסושי – כדי לגוון קצת את הגפילטע. 

הוסיפו הפתעות לאורז

מגישים אורז לבן עם הצלי?
הוסיפו כף מחוקה של כורכום והפכו אותו לאורז צהוב או - 
בשלו אותו עם פירות יבשים שונים, כמו משמש ושזיפים, פיסטוקים ואגוזים.

  • את האגוזים למיניהם רצוי לקלות לפני ההוספה לאורז.

מחפשים חומרי גלם טובים לשדרג איתם את החג? היכנסו לקטגוריית מעדניות באתר b144