חלק לא מבוטל מהמנות האלה מותקנות היום בהשראתם של שפים שלמדו ‏במקומות שונים ורחוקים, לאו דווקא בבתי הספר המסורתיים לבישול של אירופה. ‏הם באו ופתחו כאן מסעדות שמגישות אוכל שאינו מסורתי כשלעצמו, אבל שואב ‏את הבסיס שלו ממסורות קולינריות. המנות שהם מגישים במסעדות שלהם ‏
משמשות השראה לתבשילים ולמאפים שאנחנו מכינים אחר כך בבית.

שני המתכונים הבאים הם דוגמא מצוינת לגיוון הזה: מתכון לצלי טלה וריזוטו אפונה ומתכון לדגים בניחוחות מהמזרח הרחוק. שניהם טעימים וחגיגיים מאוד. ‏

המתכונים מוצגים באדיבות אסף מישקובסקי, השף הראשי של מסעדת הקומה ‏ה-11 במלון קראון פלאזה סיטי סנטר, אשר נרתם לעזרתנו להכנת ארוחה מהודרת וחגיגית.‏

באתר ‏b144‎‏ תוכלו למצוא את כל המסעדות בכל הסגנונות בכל רחבי הארץ. ‏

צלעות טלה על מצע ריזוטו אפונה

חומרים:‏

‏•‏ ‏4 יחידות צלע טלה כל 2 צלעות מחוברות .‏
‏•‏ ‎1/2‎‏ כוס אורז עגול.‏
‏•‏ צרור פטרוזיליה טחונה {לקבלת צבע ירוק דומיננטי ניתן לטחון גם מעט ‏
מהאפונה}.‏
‏• ‏‎1/4‎‏ כוס יין לבן
‏• 1בצל קצוץ לקוביות.‏
‏•‏ ‎1/2‎‏ כוס אפונה .‏
‏•‏ מלח ופלפל שחור גרוס
‏•‏ ‏3-4 כפות שמן זית.‏
‏•‏ ‎1/4‎‏ כוס יין אדום
‏•‏ ‏ ‏‎1/2‎‏ כוס ציר כבש / בקר.‏
‏•‏ עלי טימין לקישוט.‏

אופן ההכנה:‏

ריזוטו -‏
שוטפים היטב את האורז תחת מים זורמים עד לקבלת מים צלולים.‏
בתוך סיר עם שמן זית מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את האורז השטוף יחד ‏
עם היין הלבן תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים מים ופטרוזיליה טחונה ומתבלים ‏
במלח ופלפל. ‏
יש להמשיך לערבב את החומרים עד ספיגת הנוזלים ולהוסיף את האפונה.‏
ממשיכים לערבב עד לקבלת אורז אחיד ועיסתי מעט {ריזוטו}.‏

צלעות כבש -   

את צלעות הכבש משחימים מכל הכיוונים על גבי מחבת חמה עם מעט שמן זית ‏
ומטבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.‏
על אותה מחבת בה צלינו את הצלעות מוסיפים ‏‎1/4‎‏ כוס יין אדום ,חצי כפית סוכר ‏
וציר בקר ומצמצמים על האש עד להסמכה - כשעתיים.‏
יש להשלים את בישול צלעות הכבש בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ 7-9 ‏
דקות .‏
מסדרים בצלחת את הריזוטו אפונה ועליו את צלעות הכבש.‏
יוצקים מעט מהרוטב, מקשטים בעלי טימין טרי ומגישים.‏


מגדל פילה דניס על מצע קרם חצילים

חומרים:‏

‏•‏ ‏1 פילה דניס נקי מהידרות ועצמות.‏
‏•‏ כוסברה קצוצה.‏
‏•‏ ‏1 בצל קצוץ.‏
‏•‏ ‏1 כף צלפים.‏
‏•‏ ‏1 מלפפון חמוץ קצוץ לקוביות.‏
‏•‏ ‏2 שיני שום טרי טחון.‏
‏•‏ מיץ לימון טרי סחוט מ 2 לימונים.‏
‏•‏ מלח {מומלץ מלח ים}.‏
‏•‏ פלפל שחור גרוס.‏
‏•‏ ‏3 כפות שמן זית.‏
‏•‏ ‏3 תפוחי אדמה קלופים.‏
‏•‏ ‏1 חציל קלוי על האש.‏

חומרים לרוטב פלפל אדום:‏
‏ ‏
‏•‏ ‏2 גמבה אדומה.‏
‏•‏ ‏2 עגבניות קלופות.‏
‏•‏ ‏2 שיני שום טריות וטחונות.‏
‏•‏ מלח ופלפל.‏
‏•‏ ‎1/4‎‏ כוס ציר ירקות‎/‎‏ דגים.‏
‏ ‏
חומרים לרוטב לימון:‏

‏•‏ ‏1 קופסא חלב קוקוס‎.‎
‏•‏ כורכום.‏
‏•‏ מלח לימון - 1/2 כפית.‏
‏•‏ מלח ופלפל.‏
‏•‏ ‏1 שן שום כתושה.‏
‏•‏ ‏1 כף קורנפלור (להסמכת הרוטב).‏

אופן הכנת הדג:‏
יש לחמם במחבת את שמן הזית {חשוב שיתחמם היטב}.‏
יש לצרוב את הפילה דניס ראשית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות,  לתבל ‏
במחבת במלח ופלפל גרוס ולהפוך לצד השני לחצי דקה נוספת. בהמשך, להניח ‏
על גבי נייר סופג.‏

ממלאים את הדג בבצל קצוץ, צלפים, מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית וכוסברה ‏
קצוצה. מערבבים היטב ומניחים בקערה.‏
את פילה הדניס חותכים למחצית, מניחים חצי אחד על תבנית מרופדת בנייר אפיה ‏
כשהעור כלפי מטה ועל גביו מניחים את המילוי של הצלפים. בהמשך, סוגרים את ‏
החצי השני כשהעור כלפי מעלה.‏
מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, בחום של 180 מעלות.‏

אופן ההכנה למצע קרם חציל:‏
מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך מלא ומסננים את הנוזלים.‏
מכינים מחית {פירה} רגילה, מתבלים במלח, פלפל וקוביית חמאה.‏
מוסיפים את החציל הקלוי על האש ומערבבים.‏

אופן הכנת הרטבים:‏

רוטב פלפל אדום -‏
מטגנים בשמן עמוק את הגמבה האדומה (ללא השחמה - רק ריכוך קל) ומקלפים ‏
את הקליפה.‏
מכניסים למג'ימיקס את הגמבה המטוגנת יחד עם עגבניות קלופות, שום, מלח, פלפל ‏
וציר דגים / ירקות. ‏
טוחנים עד למרקם חלק ואחיד.‏

רוטב לימון -
מחממים בסיר כפית שמן זית ומשחימים מעט את השום ושאר התבלינים (למעט הקורנפלור). כעבור כדקה מוסיפים את חלב הקוקוס.‏
את הקורנפלור מערבבים עם ‏‎1/2‎‏ כוס מים קרים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. ‏
מחממים את הרוטב על להבה גבוהה עד למצב רתיחה ויוצקים לתוכו את התערובת עד  ‏
לסמיכות עדינה וחלקה.‏

אופן ההגשה:‏
מניחים קנל של קרם חצילים במרכז צלחת ההגשה ומניחים עליו את מגדל הפילה דניס. ‏
יוצקים מעט משני הרטבים בשני צדי הצלחת ומעטרים בעלי מיקרו בזיליקום.‏

בתיאבון!


אין לכם כח לבשל אוכל בבית? היכנסו לקטגורית המסעדות שלנו ותזמינו מקום למסעדה האהובה עליכם כבר עכשיו!
 

גולשים שהגיעו למתכון זה התעניינו גם במתכונים אחרים, כגון:


מתכון לסלטים קלילים שישדרגו כל ארוחת שישי

איך מכינים קובה?

איך להכין שקשוקה?