חלק לא מבוטל מהמנות האלה מותקנות היום בהשראתם של שפים שלמדו במקומות שונים ורחוקים, לאו דווקא בבתי הספר המסורתיים לבישול של אירופה. הם באו ופתחו כאן מסעדות שמגישות אוכל שאינו מסורתי כשלעצמו, אבל שואב את הבסיס שלו ממסורות קולינריות. המנות שהם מגישים במסעדות שלהם
משמשות השראה לתבשילים ולמאפים שאנחנו מכינים אחר כך בבית.
שני המתכונים הבאים הם דוגמא מצוינת לגיוון הזה: מתכון לצלי טלה וריזוטו אפונה ומתכון לדגים בניחוחות מהמזרח הרחוק. שניהם טעימים וחגיגיים מאוד.
המתכונים מוצגים באדיבות אסף מישקובסקי, השף הראשי של מסעדת הקומה ה-11 במלון קראון פלאזה סיטי סנטר, אשר נרתם לעזרתנו להכנת ארוחה מהודרת וחגיגית.
באתר b144 תוכלו למצוא את כל המסעדות בכל הסגנונות בכל רחבי הארץ.
צלעות טלה על מצע ריזוטו אפונה
חומרים:
• 4 יחידות צלע טלה כל 2 צלעות מחוברות .
• 1/2 כוס אורז עגול.
• צרור פטרוזיליה טחונה {לקבלת צבע ירוק דומיננטי ניתן לטחון גם מעט
מהאפונה}.
• 1/4 כוס יין לבן
• 1בצל קצוץ לקוביות.
• 1/2 כוס אפונה .
• מלח ופלפל שחור גרוס
• 3-4 כפות שמן זית.
• 1/4 כוס יין אדום
• 1/2 כוס ציר כבש / בקר.
• עלי טימין לקישוט.
אופן ההכנה:
ריזוטו -
שוטפים היטב את האורז תחת מים זורמים עד לקבלת מים צלולים.
בתוך סיר עם שמן זית מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את האורז השטוף יחד
עם היין הלבן תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים מים ופטרוזיליה טחונה ומתבלים
במלח ופלפל.
יש להמשיך לערבב את החומרים עד ספיגת הנוזלים ולהוסיף את האפונה.
ממשיכים לערבב עד לקבלת אורז אחיד ועיסתי מעט {ריזוטו}.
צלעות כבש -
את צלעות הכבש משחימים מכל הכיוונים על גבי מחבת חמה עם מעט שמן זית
ומטבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
על אותה מחבת בה צלינו את הצלעות מוסיפים 1/4 כוס יין אדום ,חצי כפית סוכר
וציר בקר ומצמצמים על האש עד להסמכה - כשעתיים.
יש להשלים את בישול צלעות הכבש בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ 7-9
דקות .
מסדרים בצלחת את הריזוטו אפונה ועליו את צלעות הכבש.
יוצקים מעט מהרוטב, מקשטים בעלי טימין טרי ומגישים.
מגדל פילה דניס על מצע קרם חצילים
חומרים:
• 1 פילה דניס נקי מהידרות ועצמות.
• כוסברה קצוצה.
• 1 בצל קצוץ.
• 1 כף צלפים.
• 1 מלפפון חמוץ קצוץ לקוביות.
• 2 שיני שום טרי טחון.
• מיץ לימון טרי סחוט מ 2 לימונים.
• מלח {מומלץ מלח ים}.
• פלפל שחור גרוס.
• 3 כפות שמן זית.
• 3 תפוחי אדמה קלופים.
• 1 חציל קלוי על האש.
חומרים לרוטב פלפל אדום:
• 2 גמבה אדומה.
• 2 עגבניות קלופות.
• 2 שיני שום טריות וטחונות.
• מלח ופלפל.
• 1/4 כוס ציר ירקות/ דגים.
חומרים לרוטב לימון:
• 1 קופסא חלב קוקוס.
• כורכום.
• מלח לימון - 1/2 כפית.
• מלח ופלפל.
• 1 שן שום כתושה.
• 1 כף קורנפלור (להסמכת הרוטב).
אופן הכנת הדג:
יש לחמם במחבת את שמן הזית {חשוב שיתחמם היטב}.
יש לצרוב את הפילה דניס ראשית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות, לתבל
במחבת במלח ופלפל גרוס ולהפוך לצד השני לחצי דקה נוספת. בהמשך, להניח
על גבי נייר סופג.
ממלאים את הדג בבצל קצוץ, צלפים, מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית וכוסברה
קצוצה. מערבבים היטב ומניחים בקערה.
את פילה הדניס חותכים למחצית, מניחים חצי אחד על תבנית מרופדת בנייר אפיה
כשהעור כלפי מטה ועל גביו מניחים את המילוי של הצלפים. בהמשך, סוגרים את
החצי השני כשהעור כלפי מעלה.
מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, בחום של 180 מעלות.
אופן ההכנה למצע קרם חציל:
מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך מלא ומסננים את הנוזלים.
מכינים מחית {פירה} רגילה, מתבלים במלח, פלפל וקוביית חמאה.
מוסיפים את החציל הקלוי על האש ומערבבים.
אופן הכנת הרטבים:
רוטב פלפל אדום -
מטגנים בשמן עמוק את הגמבה האדומה (ללא השחמה - רק ריכוך קל) ומקלפים
את הקליפה.
מכניסים למג'ימיקס את הגמבה המטוגנת יחד עם עגבניות קלופות, שום, מלח, פלפל
וציר דגים / ירקות.
טוחנים עד למרקם חלק ואחיד.
רוטב לימון -
מחממים בסיר כפית שמן זית ומשחימים מעט את השום ושאר התבלינים (למעט הקורנפלור). כעבור כדקה מוסיפים את חלב הקוקוס.
את הקורנפלור מערבבים עם 1/2 כוס מים קרים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מחממים את הרוטב על להבה גבוהה עד למצב רתיחה ויוצקים לתוכו את התערובת עד
לסמיכות עדינה וחלקה.
אופן ההגשה:
מניחים קנל של קרם חצילים במרכז צלחת ההגשה ומניחים עליו את מגדל הפילה דניס.
יוצקים מעט משני הרטבים בשני צדי הצלחת ומעטרים בעלי מיקרו בזיליקום.
בתיאבון!
אין לכם כח לבשל אוכל בבית? היכנסו לקטגורית המסעדות שלנו ותזמינו מקום למסעדה האהובה עליכם כבר עכשיו!
גולשים שהגיעו למתכון זה התעניינו גם במתכונים אחרים, כגון: