לדבש יש חיי מדף כמעט נצחיים

"כמעט", כי הלוא שום דבר לא מוחלט, אבל אם תשמרו את הדבש שלכם בצנצנת סגורה, הוא יהיה טוב גם בעוד שנים רבות.

חוקרים מצאו כדים עם דבש טוב וטעים בקברים בני אלפי שנים: לדבש יש הרכב כימי ייחודי, שעוזר לו להשתמר.

הוא חומצי מאוד – החומציות מאוזנת על ידי תכולת סוכר גבוהה – אין בו מים ויש בו 'מי חמצן'.

  • כל עוד הדבש יישמר סגור, כאמור – הוא יהיה בסדר למשך שנים.

 

הדבש מקל על שיעול

וזה הסיבה שיש כל כך הרבה סוכריות נגד שיעול, שמכילות דבש:

  • הסוכר המרוכז שבדבש מצפה את הלוע ומונע גירוי ושיעול.

במחקר שנעשה כבר לפני די הרבה שנים, מצאו החוקרים שדבש היה יעיל פי כמה מסירופ נגד שיעול, גם כשהוא היה "בטעם דבש".

 

דבש מצוין לריפוי פצעים

התיעוד הראשון לדבש כמרפא פצעים נכתב בשומר העתיקה, לפני 4,500 שנה.

מאז בדקו הרבה חוקרים את הנושא, והוכח שמריחה של דבש על פצע פתוח או כוויה תועיל לזירוז הריפוי.

  • כל סוג דבש יהיה יעיל, בזכות תכולת החומצות הגבוהה של הדבש ותכולת מי החמצן שבו. שני אלה עוזרים בחיטוי, כך שגם פצע שהזדהם עשוי להתרפא בסופו של דבר.

 

דבש מסייע בהקלת על קשקשים בשיער

תופעה שנקראת סבוראה - seborrheic dermatitis – היא תופעה מוכרת אצל רבים: קשקשים קטנים של עור יבש, שמופיעים לאחר סירוק השיער.

  • מחקר שפורסם ב- European Journal of Medical Research הראה שמריחה של תמיסה מרוכזת של דבש (90% דבש במים חמימים), יום כן, יום לא, במשך ארבעה שבועות, הביאה להקלה ניכרת ולהיעלמות של הקשקשים כבר לאחר שבוע, ושל סבוראה על העור – אחרי שבועיים.

 

דבש מעולה להקלה על אלרגיה

אם אתם סובלים מאלרגיה אביבית – שיעולים ונזלת בעת הפריחה, בזמן שבו יש אבקת פרחים באוויר – צריכת דבש מקומי יכולה בהחלט לסייע לכם.

  • הרעיון הוא לצרוך דבש טרי, מכוורות מקומיות, במרחק של לא יותר מכמה מאות מטרים מהבית שלכם.

למה?

כיון שהדבש מכיל את אותם אלרגנים מהפרחים שגורמים לכם לבעיות, רק במינון מאוד-מאוד נמוך.

בתחילת העונה אתם עדיין לא חשופים למלוא הפריחה, אבל היא כבר שם והדבורים יוצרות ממנה דבש.

הדבש מחסן אתכם, והופך אתכם עמידים לאותם אלרגנים, כאשר הם מגיעים בכמויות גדולות, בהמשך האביב.

 

אוהבים דבש? זקוקים לדבש טרי? היכנסו לקטגורית מכוורות ודבוראים במדריך b144 >