בתכנון מטבח מופעלים כמה כללים בסיסיים שכדאי לשמור עליהם.
באופן עקרוני, מטבח יכול להיות ישר, בצורת חי"ת או רי"ש, אבל הכלל הוא שיהיה נח לנווט ולעבור בין המקרר, הכיור והכירה. 

  • המרחקים במטבח צריכים להיות כאלה שלא יתישו אתכם כאשר אתם מבשלים או אופים; אף אחד לא רוצה ללכת מרתון, כשהוא רוצה לטגן חביתה. 

אם המטבח שלכם ישר – כולו על קיר אחד:

מקמו את המקרר בשמאל, את הכיור במרכז ואת הכיריים בצד ימין. אזור העבודה העיקרי שלכם יהיה בין הכיריים לבין הכיור, כך שבין הכיור והמקרר תוכלו למקם קומקום או מעבד מזון וכד'. 

אם המטבח שלכם בנוי משני ישרים מקבילים:

מקמו את הכיור והכירה על קיר אחד ואת המקרר מול הרווח שבין שניהם. 
כך תצרו משולש שקודקוד אחד שלו הוא המקרר, שני הוא הכירה ושלישי – הכיור.

  • הקפידו על מרחק של 120 ס"מ לפחות בין שני המקבילים. 

מטבח בצורת חי"ת:

כיור בצלע המרכזית, כירה ברגל ימין של החי"ת ומקרר בקצה הרגל השמאלית. 

  • הקפידו על מרחקים סבירים ולא גדולים מדי בין חלקי השלישייה הזו, אבל תנו מקום למשטחי עבודה ואחסון טובים. 

מטבח צורת רי"ש:

מקמו מקרר וכיור על צלע אחת וכירה – על צלע שנייה. מקמו את הכיור כך, שמשני צדדיו יהיו לכם משטחי עבודה ראויים או מקום לאחסון על גבי השיש. 

  • ושוב: אל תגזימו במרחקים, כדי שלא תצטרכו ללכת יותר מדי במטבח. 

מה לגבי ארונות המטבח? מה לגבי גובה הארונות? האם יש חשיבות לעומק? 

סטנדרטים

בכל הקשור ברוחב, עומק וגובה, בעולם המטבחים ישנם כמה סטנדרטים של ארונות: כל מי שקונה מטבח חדש ייתקל במידות כמו רוחב 60 או 90 ס"מ, עומק 60 וכו'. 

  • כשאתם מזמינים מטבח, קחו בחשבון שכדאי לשמור על המידות האלה פחות או יותר קבועות. אלא אם כן אתם גבוהים או נמוכים במיוחד, אל תשנו מהן. למה?

כיון שכל מערכות הברזים, הניקוז, ההתקנות והמסילות השונות, כולן בנויות למידות הסטנדרטיות האלה, וברגע שתחרגו מהן, תצטרכו לעיתים לחפש פתרונות מסובכים לשאלות מאוד פשוטות. 

רוצים מטבח חדש? למה להתלבט? היכנסו לקטגוריית מטבחים באתר b144 ומצאו במהירות נגר או חנות בקרבתכם.