שמירה על משטחי העבודה

בין אם יש לכם "שיש" משיש או גרניט, ובין אם אתם משתמשים במשטחי עבודה עשויי  חומר סינתטי, כמו אבן קיסר, קורנינג או דומים להם; בין אם אתם משתמשים בפורמייקה ובין אם התקנתם משטחים עשויי נירוסטה: לכל סוג חומר הרגישויות שלו, ועל כל סוג של משטח עבודה יש להגן מפני שריטות וחומרים מאכלים – חומצות ושמנים. 
הכלל הראשון בשמירה על משטחי העבודה במטבח, הוא לא להתעלל בהם: 

  • השתמשו בקרש חיתוך שאפשר להחליף בקלות, למשל. 
  • אם יש לכם משטח סינתטי, אל תניחו עליו סירים חמים ואל תנקו אותו בחומרי ניקוי מבוססי חומצה. 
  • באופן דומה, אם בחרתם באבן טבעית כמו חברון או רמון, או שבחרתם במשטח עשוי עץ, הגנו עליהם בעזרת חומרי האיטום הנכונים וטפלו בהם לפי הוראות היצרן. 

משטחי העבודה רגישים במיוחד בנקודות החיבור שלהם

אם המשטח לא עשוי מקשה אחת, אלא מורכב ממספר חלקים, בדקו מדי פעם מה מצב ההדבקה בנקודות החיבור. 
במקומות אלה מצטברים מים וחומרי ניקוי, ואלה "אוכלים" את המשטח, ולא חשוב מאיזה חומר הוא יוצר במקור. 

  • אם חסר חומר מילוי, או שנוצר חור במקומות אלה, הוסיפו חומר מילוי ומלאו את החור או את השריטה. 
  • באופן דומה, נקו, יבשו ומלאו את החיבורים של משטחי העבודה לקירות ולארונות שנמצאים מתחת למשטח; המקומות הנסתרים מהעין הם הבעייתיים ביותר. 

ככלל, השתמשו בחומרי הניקוי העדינים ביותר שניתן ובכלי הניקוי הרכים ביותר. הימנעו משימוש שוטף בחומצות ובכריות פלדה. 

אוורור

אוורור נכון – במיוחד במקומות בהם מצטברת לחות באופן טבעי – חשוב מאוד לשמירה על חלקי עץ ומניעת התפתחות עבשים וצרות אחרות. 

  • פעמיים בשנה – עם בוא האביב ועם בוא הסתיו – הוציאו את כל הכלים מהארונות, נקו אותם ויבשו אותם בצורה יסודית. 
  • זמן זה הוא גם זמן טוב לחפש קיני מזיקים שונים, לרסס בחומרי הדברה טבעיים ולוודא שאין "הפתעות" בצורת ביצי ג'וקים וצרות אחרות. 
  • רצוי מאוד לדאוג להוצאה אקטיבית של אדי שמן ורטיבות ולהתקין קולט אדים, אם ניתן. 
  • אל תשכחו להוציא את מדיח הכלים ממקומו ולנקות מאחוריו, כמו גם מתחת לכיור. 

צריכים לתקן מטבח או ארון? היכנסו עכשיו לקטגוריית מטבחים באתר b144 .