מי לא אוהב בורקס חם ביום חורף קר, או בגט טרי על הבוקר? פיתות לעל האש, לחם דגנים עשיר לארוחת בוקר ביתית או חלה טרייה לשבת? מאפיות צמחו כאן כמו פטריות אחרי הגשם, והן מציעות מבחר מרשים של מאפים איכותיים – אך לא רק.

מאפיות מציעות היום סוגי מאפים שונים, מלוחים ומתוקים, לחמים ועוגות. סוד הקסם של מאפיה טובה הוא ריח הלחם או העוגה, שמשרה עלינו אווירה ביתית, חמימה.

מאפים מלוחים

  • בורקסים: במאפיה תמצאו בורקסים במילוי גבינה, תפוחי אדמה, פטריות, תרד ושלל מילויים מפתיעים. פיציות קטנות, מגולגלות, גם הן להיט של בצק עלים. לבורקסים צורות שונות: ממשולשים ועד סהרונים ומגולגלים, בהתאם לסגנון המאפיה וסגנון המאפה: תורכי, למשל, או יווני.

  • בייגלים ופרעצעלס: לא כל המאפיות אופות אותם, ובטח שלא באותו סגנון. מאפיות שאופות בייגלך גדולים, יאפו שני סגנונות לפחות – לבן וכהה, בתוספות שונות.

לחמים

  • במאפיה טובה, תמצאו לחמים איטלקיים כמו פוקאצ'ה או גב'טות בגדלים שונים, פרינה ופנינו – לחם קטן יותר, בצורת משולש. רוב המאפיות עובדות לפי מתכונים קבועים, די מסורתיים, אבל יש מאפיות שמגוונות את הלחמים האיטלקיים עם תוספות, כמו זיתים, עשבי תיבול שונים, עגבניות מיובשות וכדומה.

  • לחמים שיפון ולחמים 'מרכז אירופים': פעם, כל מאפיה היתה אופה לפחות לחם קימל ולחם פומפרניקל, בנוסף ללחם השחור וללחם הלבן. היום אפשרל מצוא את הלחמים האלה בעיקר במאפיות בוטיק, אך לא רק. בנוסף לאלה, מאפיות בוטיק יציעו גם לחמי שיפון ו'קסטן' – לחם מרובע, לרוב פרוס די דק, מקמח כהה או בתוספת לתת כהה. לחמי קסטן הם לחמים מעולים לסנדוויצ'ים פתוחים לאירוח. בנוסף, אפשר לחתוך אותם לכריכים משולשים. מאפיות 'רגילות' יחזיקו לחמי שיפון בהירים וכהים, ומאפיות בוטיק יאפו גם לחמים מבצק שאור, שלהם טעם חמצמץ: לרוב, כל לחם שאור אפשר לקבל בתוספות שונות.

  • לחמי "בול": במאפיה תוכלו למצוא לחמים עגולים גדולים, בתוספות שונות. בנוסף, מאפיות רבות יציעו גם לחם דגנים, עם יותר או פחות סיבים תזונתיים וקמח מדגנים שונים.

  • בגטים – לבן ובגט כפרי: ההבדל יכול להיות בפריכות הקרום או במידת האפיה. ישנן מאפיות שמייצרות בגטים דקים, קצרים וקשים יותר.

  • לחמניות, חצאי בגטים, ובייגלס: כמעט כל מאפיה תאפה ותחזיק מאפים אלה או חלק מהם. לחמניות מציעים לרוב ביחידות, או בעשיריות, במחיר מבצע. כיף להצטייד בהן במאפיה לקראת סוף השבוע, ולהכין סנדוויצ'ים לילדים לבית ספר.

מאפים מתוקים ועוגות

חלק מהמאפיות אופות רק עוגיות מתוקות – מבצק פריך או בצק שמרים. קרואסונים ללא מילוי או במילוי שוקולד או שקדים הם תמיד פופולריים במאפיות, אלא שהבצק במאפיות הגדולות יותר אינו מבוסס על חמאה, אלא על מרגרינה (פרווה). רוגלאך, כמובן, ו'אצבעות' במילויים שונים הן גם עוגיות פופולריות בכל מאפיה אפשרית.

מאפיות רגילות יאפו גם עוגות שמרים – קקאו, פרג וכד' – כיון שזה בצק שמשמש לכל המטרות שלהן. מצד שני, רוב המאפיות לא יציעו עוגות בחושות או עוגות מיוחדות מתוצרת עצמית, אלא יקנו אותן במאפיות שזו המומחיות שלהן, וימכרו במקום. גם מאפים מיוחדים אחרים – ללא שמרים או סוכר – ייתכן והמאפיה תקנה "בחוץ".