כלל בסיסי:

התחילו תמיד ממפה לבנה או כסופה בהירה מאוד. זה נכון בכל עיצוב ובכל סגנון.

  • הלבן עושה טוב לעיניים, מזמין מאוד וחגיגי מאוד.
  • אל תשכחו את מה שסביב לשולחן וקשטו גם את החדר.

 

עיצוב אביבי-פרחוני

אם יש לכם סט כלים עם הדפס מתאים – פרחוני או דמוי פרחים – התחילו איתו.

צרפו לו מפיות צבעוניות תואמות ופרחים בסגנון ובצבעוניות משלימה.

אל תשכחו סידורי פרחים מתאימים, לא גבוהים מדי, כדי שלא יסתירו למסבים סביב שולחן הסדר. הפרחים צריכים להיות פרחים אביביים ככל האפשר, בגוונים תואמים לשאר הפריטים על השולחן וסביב לו.

  • כדי להפוך את האירוע למעט רשמי יותר, אתם יכולים להציב כרטיסיות שמיות על כל אחת מצלחות המנה הראשונה.

 

עיצוב כפרי

עיצוב זה מתבסס על צבעי חום ואדמה, עץ ופרחים קטנים – גם בסידורי הפרחים וגם במוטיבים השונים.

אם נראה לכם שקשה לשלב מפה לבנה בעיצוב כזה, אל תוותרו: הטוב ביותר הוא להשתמש במפת כותנה מעט עבה יותר. כך תקבלו מראה "פשוט" לכאורה, משפחתי ומזמין.

  • הניחו ראנר ארוך בגווני חום או אדמה לאורך השולחן, ופזרו עליו אגוזי מלך בקליפתם, במקום בו יושבים הילדים.
  • הגישו סלטים בקערות עץ או קערות חרס, להשלמת המראה.

 

עיצוב יוקרתי

הסוד כאן הוא בהחלט בכלי האוכל – מהצלחות והסכו"ם, דרך כוסות השתייה והיין ועד למפיות.

הבריקו היטב את כל הכלים, השתמשו במפיות בד ולא במפיות נייר והניחו מספר סידורי פרחים קטנים לאורך השולחן, ובמרכזו סידור אחד נמוך, אבל בקוטר יפה.

  • הקפידו מאוד על עריכה סימטרית, לפי כל הכללים, של השולחן והסכו"ם.
  • ראנרים בכסף או בזהב ישלימו את המראה היוקרתי, אבל אל תשתמשו ביותר מדי זהב או כסף, כדי לא להפוך את השולחן ל'מפחיד'.

 

עיצוב אתני

למי שלא אוהבים את המראה היוקרתי או המצועצע, ולא נראה להם שאחד מהסגנונות הצעירים יתקבל בהבנה על ידי הדור הקשיש יותר, אנחנו מציעים את המראה האתני:

השתמשו בכלי אוכל מקוריים מאחת מתפוצות ישראל: כלים מרוקאים אופייניים, למשל, כלים ירושלמיים או אפילו כלים בסגנון הודי.

  • לא חייבים שכל השולחן יהיה מעוצב בסגנון כזה. די בכמה אלמנטים מרכזיים, וסביבם כלים שלא יפריעו להם ולא 'יגנבו את ההצגה'.

 

מחפשים כלים חדשים לאירוח? היכנסו עכשיו ומצאו חנות לכלי בית באתר b144