'טמבוריות' הן חנויות קטנות, שמוכרות פחי צבע, מסמרים וברגים, חומרי בניין בסיסיים וכל מה שזקוקים לו עבור עבודות אינסטלציה פשוטות. רוב הטמבוריות נעלמו או שהפכו לחנויות גדולות ומקיפות לחומרי בניין, שבהן אפשר למצוא הכל: מכלי עבודה ואביזרי חשמל, ועד שקי מלט וטיט.  בארץ פועלות גם כמה רשתות "עשה זאת בעצמך", שבחנויות שלהן אפשר למצוא מגוון גדול מאוד של חומרי בניין, אביזרים וגם מוצרי חשמל ורהיטים.

לתיקונים קלים, אין צורך לקרוא בהכרח לבעל מקצוע, ותוכלו לחסוך כסף רב אם תתיעצו עם המוכרנים בחנויות לחומרי בניין. חלקם הם מומחים של ממש בתחומים שלהם: בעלי מקצוע שיצאו לפנסיה, והנסיון שלהם רב מאוד. אל תחששו להיוועץ איתם!

מגוון חומרי הבניין

חומרי איטום שונים

לתיקון סדקים, הדבקת משטחים ואריחים, חיבור אביזרי אמבטיה ועוד ועוד. הקפידו על הוראות השימוש וקבלו טיפים מתאימים – לא קיצורי דרך – שיקלו על השימוש בחומרי האיטום.

מלט ומוצריו

קיימים שני סוגים בסיסיים של מלט: מלט אפור או שחור, "רגיל", ומלט לבן. המלט הלבן חזק יותר מהמלט השחור ומתייבש מהר יותר, כמעט כמו גבס. שימו לב לנקודת הייבוש, במיוחד אם אתם עובדים בכמויות קטנות, ואינכם מיומנים. מלט לבן יתאים לחיבור של פלטות שיש וריצוף משטחים בעלי כושר ספיגה. משטחים אלה עלולים להעביר את הצבע של המלט, ואז יווצרו בהם כתמים. השתמשו במלט לבן, אם זה המצב.

מלט שחור או אפור מגיע בשקים של 25 ק"ג. לרוב השימושים הביתיים זאת כמות גדולה מדי. כדאי לברר בחנות לחומרי בניין: אולי בעל החנות אורז בעצמו שקים קטנים יותר, של חמישה קילו. שאריות של מלט, שמטבעו סופח מים במהירות ומתקשה, יש לאכסן סגורות בשקי ניילון, במקום יבש ככל האפשר.

ואגב מלט - כדי להפוך מלט לבטון, צריך לערבב אותו עם חול (או קוורץ), חצץ ומים. התיעצו בחנות לחומרי בניין בדבר היחס בין המרכיבים השונים, למטרת השימוש שלכם. אם יש צורך, השתמשו בברזל בניין, לזיון הבטון.

ברזל בניין

ברזל בניין מגיע בעוביים שונים ובגדלים וצורות שונות: רשתות של ברזל בניין ישמשו ליצירת משטחים לפני ריצוף, וכן בהקמת קירות. ברזל בניין בקוטר קטן קל לעקם ולקפל, ואפשר להשתמש בו לחיזוקים שונים. ברזל בניין בקוטר עבה ישמש לבניית עמודים, ועוד. רוב חנויות חומרי בניין לא מחזיקות ברזל בניין. את זה, וכן חול ים, טיט מוכן, חצץ ושקי מלט, תוכלו למצוא במגרשים לחומרי בניין.