באילו תנאים תסכימו לשלוח את הילדים שלכם לאימון אישי? לאיזה צורך? ובכלל, האם כל מאמן אישי יכול לתת אימון אישי לילדים?

באופן כללי, אימון אישי מיועד להשיג מטרות מסוימות ומוגדרות בתוך פרק זמן קצר יחסית. "יחסית" פרושו בהשוואה לטיפולים פסיכולוגיים או לפסיכואנליזה, שהם טיפולים ממושכים יותר. במסגרת שת אימון אישי, ולא משנה מהו הצורך הסופי ומהי המטרה, המאמן והמטופל לא עושים לרוב מאמץ מודע ומוגדר כדי לברר את מקורותיו של הקושי.

במקום זה, הם מציבים את המטרה, מנתחים את החסמים והקשיים שעומדים בדרך כדי להשיג אותה ויוצאים לדרך. באימון אישי מוליך המאמן את המתאמן לבניית דרך הפעולה והוא מלווה את המתאמן ביישום דרך הפעולה הזו.

בדרך כלל, אדם או ארגון שבוחרים להגיע לאימון עושים זאת כיון שהם נמצאים במצב שבו אם צריכים להתמודד עם קושי או נמצאים בצומת דרכים שדורשת החלטה. ילדים יכולים להמצא בקשיים בבית הספר, בבית או בחברה ואימון אישי לילדים אמור לתת לילדים כלים להתמודדות עם הקשיים האלה.

במציאות היומיומית המודרנית, להורים העבודים במשרה מלאה אין לעיתים הזמן או הכלים ללמד את הילדים שלהם להתמודד עם הסובב אותם. האימון אישי לילדים שם דגש על שיפור יכולות הריכוז והלמידה של ילדים כמטרה, אבל יותר מזה.

אימון אישי לילדים נועד לעיתים קרובות להקנות כישורי חיים לילדים. ללמד אותם איך לארגן את הזמן שלהם, להגדיר מטרות וצרכים לעצמם ובפני אחרים. אימון אישי לילדים לא נועד רק כדי להשיג ציונים טובים יותר, אלא גם כדי להשתלב טוב יותר בחברה, להתפקס על מטרות מוגדרות (כמו ירידה במשקל) ועוד.

אימון אישי לילדים יכול להתבצע במסגרות שונות. שתי המסגרות העיקריות לאימון אישי לילדים הן המסגרת הפרטנית והמסגרת הקבוצתית.

במסגרת פרטנית של אימון אישי לילדים, העבודה של המאמן עם הילד או הילדה מתבצעת כשהם אחד על אחד. מלוא תשומת הלב של המאמן האישי מוקדשת לילד ואין ילדים אחרים בסביבה. במסגרת קבוצתית של אימון אישי לילדים, העבודה של המאמן היא עם קבוצה שלמה של ילדים, בני אותו גיל פחות או יותר, בעלי מטרה משותפת. ההחלטה, אם לבצע אימון אישי לילדים בקבוצה או פרטני הוא עניין להחלטה בין הילד, ההורים והמאמן.

האם כל מאמן אישי יכול להיות מאמן אישי לילדים?

בישראל אין חוק מאמנים אישיים. כל אחד יכול לשים שלט ולקרוא לעצמו מאמן אישי. באותו אופן, כל אחד יכול להחליט שהוא מאמן אישי לילדים, ללא הסמכה, נסיון או השכלה. עליכם כהורים לדעת מול מי אתם עומדים, מי זה שמציא לכם אימון אישי לילדים שלכם. בידקו את ההשכלה ואת הנסיון שלרשותם, בקשו המלצות והתיעצו עם רופא או פסיכולוג לפני כל אימון אישי לילדים.