חופשת הקיץ הארוכה וחופשות החגים מסתיימות ממש על סף החורף. הטבע יפה מאוד בעונה הגשומה, אבל מי שרוצים לבלות עם הילדים ולא רוצים לסמוך על כך שמזג האוויר יסביר להם פנים, צריכים לחשוב קודם כל על פעילויות ואטרקציות מתחת לגג. 
חילקנו עבורכם את המאמר לשניים: שניים או שלושה רעיונות לבילויי טבע חורפיים, שמתאימים לכל מזג אוויר, לצד האפשרויות שעומדות לרשותכם במקומות בילוי עם פעילויות לילדים ואטרקציות במקומות סגורים.

 

הטבע שסביב ים המלח

מתאים מאוד לשבתות וסופי שבוע בכלל, גם בשיא החורף: טיולים בנחל דוד, למשל, או טבילה בבריכות שיוצרים מעיינות המים המתוקים שסביב ים המלח, הם יופי של פתרון גם לימים גשומים. 
מרחק הנסיעה ממרכז הארץ אינו גדול; לא יותר מהמרחק שבין תל אביב לחיפה, למשל. 
עיינות צוקים – עין פשח'ה:  המקום עמוס למדי בסופי שבוע, אבל אם מקדימים להגיע (במיוחד בימים גשומים), יש בהחלט מקום. הפרק הלאומי (כניסה בתשלום) נמצא ליד קיבוץ קלי"ה. 
עין קדם או "עין סדק": מדובר בבריכות של מים חמים בגדלים שונים ובטמפרטורות שונות. המקום נמצא כ- 15 דקות הליכה מפניה מסומנת בכביש 90, ממש על חוף הים. שימו לב: להביא מים מתוקים בכמות יפה כדי לשטוף את המלח מהגוף (1). (2) ילדים ממש אוהבים את הרעיון של מים חמים ובריכות מהסוג הזה, והם מוכנים להישאר בהן יום שלם. מצד שני, מעיינות חמים ובריכות חמות לא בהכרח מתאימים לילדים צעירים בעלי עור רגיש. שהו בבריכה פושרת יחסית, ולזמן לא ארוך. זה נכון גם אם אתם סובלים מבעיות עור או בריאות שונות. שימו "מעיינות חמים נחל קדם" ב- WAZE.

 

רמלה – בריכת הקשתות והמגדל הלבן

רמלה? כן, רמלה. ממש במרכז העיר הישנה שוכנות שתי אטרקציות נפלאות שמתאימות גם כשיורד גשם: בריכת הקשתות (פתוח גם בשבת), שהיא בריכת אגירת מים ענקית, עתיקה, שבה אפשר "להפליג" בסירת משוטים.
המגדל הלבן נמצא לא רחוק מבתי המשפט של רמלה, ואפשר לטפס בו במדרגות חצי לולייניות עד למעלה-למעלה לתצפית על כל השפלה. שני האתרים מתאימים מאוד לילדים ולמבוגרים. 

 

אבא עושה שופינג עם 2 ילדים

היכנסו וגלו את כל האטרקציות המומלצות בקרבתכם במקום אחד


קניונים ומרכזי קניות

אלה לא נשמעים כמו הפתרון המושלם ביותר לפעילות עם הילדים, אבל הם בהחלט מספקים פתרונות כאלה, חינם וגם בתשלום:
בימים של אמצע השבוע, אחר הצהריים בעיקר, יש הרבה קניונים שמארגנים ומציעים הצגות קטנות לילדים. בדרך כלל מדובר בפעילות שמתאימה לילדים צעירים ממש, בגילאי גן חובה עד כיתות א-ב. רצוי וכדאי מאוד להתעדכן באתרים של הקניונים השונים.
קניונים רבים מציעים גם פעילויות ג'ימבורי: מתחמי פעילות כאלה יש בלא מעט מרכזי קניות בכל רחבי הארץ. רובם מתאימים לילדים צעירים, ולא מאפשרים בעצם בילוי משפחתי, אבל יש מתחמים ייעודיים – כאלה שלא נמצאים בקניונים, שכן מאפשרים את זה. מתחמים כאלה הם יותר מתקני טיפוס וקירות טיפוס שההורים יכולים ללוות בהם את הילדים תוך כדי פעילות. 
אופציה נוספת לבילוי משפחתי היא חדרי בריחה: כאלה קיימים במרכזי קניות וקניונים וגם במקומות כמו אזורי תעשייה או בילוי. בצפון הארץ, למשל, תמצאו מקומות כאלה גם בקיבוצים ובמושבים.  רוב האטרקציות האלה מבוססות על סיפור אחד או שניים, ולא מתאימות לביקורים חוזרים, אם לא השתנה בינתיים הסיפור. מצד שני, יש חדרים וירטואליים, שבהם אפשר לבלות שעה או שעתיים עם משקפי מציאות רבודה ולברוח בזמן, במקום ובסיפור חדש, באותו מקום. 

 

מוזיאונים

בכל הערים הגדולות בישראל – מחיפה בצפון, דרך תל אביב וירושלים, חולון ועד באר שבע – יש מוזיאונים שמציעים פעילויות שמתאימות לילדים. בחיפה ובירושלים יש מוזיאוני מדע. בתל אביב ובירושלים יש אגפי נוער במוזיאונים לאמנות. בבאר שבע ובחולון יש מוזיאונים שכולם מוקדשים לילדים וכולם מציעים שפע רב של פעילויות מתחלפות לאורך כל ימות השנה. 

 

פעילויות חקלאיות

הבציר והמסיק מאחורינו, אבל עדיין אפשר למצוא במהלך החורף פעילויות קטיף שונות של דובדבנים, פירות יער ועוד, במושבים וקיבוצים רבים.