חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon
ד"ר זהר יצהר פסיכולוגית קלינית

ד"ר זהר יצהר פסיכולוגית קלינית

5.0 | 1 חוות דעת
שעוןייפתח בשעה: 08:00שעות פתיחה
פסיכולוגים קליניים
1/3

פרטים

information iconכמה מילים על העסק

שמי זהר ואני פסיכולוגית קלינית עם ניסיון של 25 שנה ובעלת דוקטורט מאוניברסיטת פאלו-אלטו בקליפורניה. אני מאמינה שבכל אדם טבועה השאיפה והיכולת להתגבר על בעיות ולחיות חיים מספקים ומלאי משמעות. אני רואה בטיפול תהליך משותף שבו אני משתמשת בידע המקצועי שרכשתי כדי לעזור לאנשים להתבסס על הכוחות הפנימיים שלהם. בטיפול אני שמה דגש על יצירת מרחב בטוח שבו ניתן להתמקד בשינויים המתבקשים. אני מתאימה את הגישה הטיפולית לאתגרים ולאופי הייחודי של כל אדם. אני בעלת הכשרה לטפל בגישות שונות כולל טיפול דינמי קצר מועד, טיפול PE וטיפול EMDR בטראומה. אנשים מגיעים לטיפול פסיכולוגי מסיבות שונות ולכן כל טיפול הוא ייחודי ו"נתפר" לצרכי המטופל. לעיתים מגיעים בעקבות משבר ולעיתים, אחרי שנים רבות של סבל. אחרים מרגישים שהגיע הזמן לבחון דפוסים מסוימים או מתוך הבנה שהגיע הזמן לעשות שינוי בחיים. אני בעלת ניסיון בטיפול במגוון של מצבים ובעיות. אלו כוללים דיכאון, חרדות, משברים נפשיים, בעיות ביחסים בין אישיים, והתמודדות עם מעברים ושינויים. ניתן להתקשר ולהתייעץ לגבי טיפול פסיכולוגי מתאים. הפנייה הינה דיסקרטית ותתקבל בתשומת הלב המלאה

map of the business address80map of the business address
יום ראשון08:00-20:00
יום שני08:00-20:00
יום שלישי08:00-20:00
יום רביעי08:00-20:00
יום חמישי08:00-20:00
יום שישי08:00-14:00
יום שבתסגור
  • אזור השרון
  • כפר יונה
*
*

דירוגים וחוות דעת

opinions icon

ציון ממוצע

5.0 | 1 מדרגים
שירות
מחיר
מקצועיות
זמן תגובה
אמינות
55
גולשים ביקרו בדף זה בחודש האחרון
  • 09.06.2021

    מדהימה, פתרה כל סיבוך אפשרי בחיי שנרקם מגיל מאוד צעיר. כבר 14 שנה אני עם הטראומה שגררה אחרי המון חרדות נוספות והרגלים רעים ואחרי תהליך אינטנסיבי עם זהר אני מצליחה לחיות חיים נטולי לחץ ודיכאון

    שירות
    מחיר
    מקצועיות
    זמן תגובה
    אמינות
    Hagar Hacham's photoHagar Hacham

גלריה

לוגוד"ר זהר יצהר פסיכולוגית קליניתד"ר זהר יצהר פסיכולוגית קלינית

מידע נוסף

מהו טיפול פסיכולוגי?arrow down icon

בטיפול פסיכולוגי אישי נפגשים עם הפסיכולוג לשיחות באופן קבוע (בדרך כלל פעם בשבוע) כדי לתת מענה לקשיים או לשאלות שבגללן פנה המטופל. אנשים מגיעים לטיפול פסיכולוגי מסיבות שונות. לעיתים בעקבות משבר גדול שיצר שבר בחיים ולעיתים אחרות אחרי שנים רבות של סבל. אחרים מרגישים שהגיע הזמן לבחון דפוסים מסויימים באישיותם או ביחסים הבין אישיים שלהם או פשוט מתוך ההרגשה שהגיע הזמן לעשות שינוי בחיים.
טיפול יכול לעזור עם דיכאון, חרדות מסוגים שונים, מחלות נפש כרוניות (לדוגמא, סכיזופרניה), בעיות ביחסים בין אישיים, והתמודדות עם מצבים של מעברים, שינויים ומשברים.
במפגשים הראשונים מתקיימת היכרות והערכת הגורמים שהובילו לפנייה לטיפול. בשלב זה מנוסחים הצרכים והמטרות הטיפוליות ועל פי זה, ניתן לבנות תוכנית טיפולית ולהעריך את משך הטיפול הנדרש. למרות שמדובר בשלב של "הערכה" בדרך כלל המטופל מתחיל לחוש שיפור בסימפטומים שהובילו לפנייתו כבר לאחר מספר מפגשים. בתקופה זו מבססים את הקשר הטיפולי כשהציפייה היא שהקשר הזה יהווה מצע להמשך העבודה הטיפולית. סיום הטיפול
כדי להגיע להישגים משמעותיים בטיפול נדרשת ההשתתפות הפעילה של המטופל, ונדרשות פתיחות וכנות מצידו. מטבע הדברים לפעמים כשנזכרים או מדברים על דברים לא נעימים, על רגשות כואבים ועל מחשבות מטרידות עלולות לעלות תחושות לא נעימות או רגשות חזקים של כעס, דאגה, עצב ופחד. בכל מקרה אני מעודדת את המטופלים שלי לשתף אותי ברגשות שעולים בטיפול או שמתפתחים בעקבותיו וכך יכולה לסייע בהתמודדות איתם. לפעמים לעצם ההזדמנות לחוות רגשות קשים אלו בתוך קשר טיפולי תומך יש אפקט מרפא.

איך ניתן להיעזר בהדרכת הורים?arrow down icon

על מנת למלא את התפקיד החשוב שניתן לנו כהורים – לגדל, לחנך ולהוביל את ילדינו ואת משפחתנו, עלינו להחזיק את האיזון בין העמדה היודעת, היציבה והעקבית שתקנה לילדינו גבולות ברורים וביטחון לבין העמדה מטילת הספק, הסקרנית והלומדת. ממקום זה, אני רואה את הדרכת ההורים כחלק מתהליך של למידה והתכווננות לצרכים של הילד. בצד הסיפוק, הגאווה והאהבה לילדינו אנו כהורים נתקלים פעמים רבות במצבים שמותירים אותנו בחוסר אונים, עם ספקות ולעיתים אף עם תחושות כבדות של אשמה. תמיכה וחוות דעת מקצועית יכולים להקנות את הכלים להתמודדות וליצור בהירות במצבים מעורפלים.
לעיתים פגישת ייעוץ חד פעמית יכולה לתת מענה לשאלה ספציפית כגון "איך להכין את הילדה לבואו של אח?" ובסופה ההורים מרגישים שיש להם כיוון איתו ימשיכו הלאה. לעיתים מדובר במספר פגישות או בליווי ממושך להשלמת תהליכים יותר מורכבים כגון הצבת גבולות, בעיות התנהגות, בעיות רגשיות וחברתיות, התמודדות עם גירושי ההורים, השפעות ילד עם צרכים מיוחדים על האחים והמשפחה בכלל, קושי במעברים וכדומה.
בנוסף, ההורות יכולה לאתגר אותנו דווקא באותם מקומות קשים עבורנו כאינדיבידואלים או כזוג או לפתוח פצעים שחשבנו שהגלידו ובכך להפגיש אותנו עם המקומות האפלים בנפשנו. בפני עצמו, אין מדובר בבעיה או בפתולוגיה. להיפך, זהו תהליך טבעי שמעיד על המושקעות הרגשית הרבה שאנו מאפשרים לעצמנו לחוש כלפי הילדים. עם זאת, אני מאמינה שזוהי האחריות שלנו כהורים להבין כיצד הדינמיקה הזו משפיעה על הילדים ועל הקשר שלנו איתם ומה אנחנו צריכים לשנות כדי שדברים אלו לא יהוו מכשול להתפתחותם הרגשית. הדרכת הורים בה נבחנים חלקים אלו מהווה הזדמנות לצמיחה ולהתפתחות אישית וזוגית מעבר לתרומה לילדים.
דוגמא** לתהליך כזה היא אב בעל נטיות פרפקציוניסטיות אשר קיווה להנחיל לבנו תחושת ערך עצמי שאינה תלויה בהישגים. עם זאת, ראה שהבן מתקשה לשאת הפסד ואף חושב להפסיק את חוג הטניס שלו. באופן מודע הקפיד האב להזכיר לבנו שהוא לא חייב לעשות דברים באופן מושלם אך בהדרכת ההורים גילינו שכאשר הבן מפסיד במשחק טניס האב אינו עוצר לגלידה בדרך חזרה מהמשחק כפי שהם נוהגים לעשות בדרך כלל ובכך מסמן באופן לא מודע את הקושי שלו עצמו להתמודד עם ההפסד של הבן. התבוננות נוספת זו איפשרה לו לראות את אותם מקומות בהם הוא מעביר לבנו ציפיות לא סבירות בלי להתכוון. בהמשך יכול היה האב להקל מעט בציפיות שלו גם מעצמו. באופן זה הדרכת ההורים גם שיפרה את מערכת היחסים עם הבן וגם הביאה סייעה לאב בחייו שלו.
** הפרטים בדוגמא שונו לשם שמירת חיסיון

  • עברית
  • English