כמה עולה נתח קצבים?
עלות נתח קצבים יכולה לנוע בין 198-80 ₪.
מה זה נתח קצבים?
נתח קצבים הוא כינוי למספר נתחי בשר שמקורם בסרעפת הבקר. קוראים לזה כך כי אומרים שקצבים מעדיפים לשמור לעצמם את הנתח ולא למכור אותו, כיוון שהוא נחשב מאוד איכותי. משקלו של נתח הקצבים נע בין 450-700 גרם. הנתח מורכב מ-18 שרירים. מדובר בשריר פעיל שתמיד זורם בו דם לכן טעמו מאוד דומיננטי.
איך להכין נתח קצבים?
את נתח הקצבים רצוי להכין בצריבה קלה על המחבת, ואז להגיש אותו במידת עשייה של מדיום רייר או אפילו פחות מזה. הוא גם יכול להתאים לבישול ארוך בטמפרטורה נמוכה ואז חייבים לבשל אותו בתוך מרינדה – אחרת הוא יתייבש. בניגוד לרוב חלקי הבקר אותם נהוג ליישן, נתח קצבים מומלץ לאכול טרי. ניתן גם לשפד אותו ולצלות על גחלים.
מחיר נתח קצבים מבוסס על ממוצע מחירים, והינו בגדר המלצה בלבד.