כמה עולה כבד עוף?
עלות כבד עוף יכלה לנוע בין 94-50 ₪.
איך מנקים כבד עוף?
קודם כל מנקים את הכבד ושוטפים אותו היטב. לאחר מכן שמים במסננת את הכבדים, שוטפים ומנקים גם מגידים שנמצאים בתוך הכבד. אם יש כיס מרה לחתוך אותו כדי שהכבד לא יהיה מר.
איך מכשירים כבד עוף?
ישנן שני סוגי הכשרות: הכשרה בסגנון ספרדי ובסגנון אשכנזי:
- בסגנון ספרדי - המנהג הוא לשטוף את הכבד לפני הצלייה אך אם לא שטפו - הבשר מותר. לאחר מכן, חיתכו לאורכו או לרוחבו (יש נוהגים לעשות שתי וערב) וצלו את הבשר על האש, לפחות עד שיעור של חצי בישול. שימו לב - אין צורך לשרוף את הבשר, לא במליחה לצלייה וכן לא בכלים מיוחדים. בנוסף, שטיפה לאחר הצלייה - אין צורך, אך יש שנוהגים לשטוף כאשר רוצים לבשלו לאחר הצלייה.
- בסגנון האשכנזי התחילו בהדחה: שטיפה טובה של חלקי הכבד או הלב.
חיתוך שתי וערב: יש לחתוך חתך קטן בתוך הכבד בצורת שתי וערב או לנקב אותו מצד לצד מספר פעמים. את הלב יש לחתוך לאורכו ולפתוח אותו, כדי שהדם יוכל לצאת מתוכו. יש להסיר את השפיץ של הלב.
- מליחה: פיזור קליל של כמה גרגרי מלח גס סמוך מאוד לזמן הצלייה.
- צלייה: על גבי אש או במנגל חשמלי (הניחו את הבשר כך שמקום החיתוך יפנה כלפי מטה לכיוון האש). הבשר צריך להיות צלוי לפחות בשיעור של חצי בישול, שימו לב - לא לשרוף אותו.
- הדחה: שטיפה קלה במים. אם רוצים לבשלו, לטגנו או להקפיצו, יש להדיחו לפני כן שלוש פעמים (לגבי הבישול, שימו לב להערה בהמשך).
- כלי הצלייה: בעת הצלייה של בשר "לא מוכשר" מכל סוג שהוא, הדם היוצא ממנו נוטף על הכלים ונבלע בהם. לכן צריך לייחד לצורך צליית בשרים "לא מוכשרים" כלים מיוחדים, כמו: רשת, סכין לחיתוך הכבד כשהוא עדיין על האש, מזלג להפוך את הבשר - שישמשו אך ורק לצליית בשרים אלו.
מחיר כבד עוף מבוסס על ממוצע מחירים, והינו בגדר המלצה בלבד.






