רשת מוכרת ומצליחה מאוד כמעט בכול עיר בישראל היא רשת בתי הקפה "ארומה". הרשת שהחלה את דרכה בתור רשת שכל סניפיה לא כשרים, בגין מכירה והגשה של מזון חלבי ובשרי וכן משום שסניפיה פעלו בשבת, שינתה את תפיסתה וכיום כשישים מתוך 114 סניפיה כשרים.
אם נושא הכשרות חשוב לכם, במאמר זה תוכלו לקרוא איך בודקים את תעודת הכשרות ואת הכשרות של המסעדה או בית הקפה.
טיפים שימושיים לבדיקת הכשרות במסעדה
-
לא להתבייש לבקש לראות את התעודה: למרות שכמעט כל עסק כשר ובוודאי שמסעדה כשרה תולים את תעודת הכשרות במקום ברור ונגיש, עדיין יש כאלו שלא מקפידים על כך. אם אינכם מוצאים את התעודה אז חשוב לא להתבייש ולבקש מבעלי המקום או המלצרים להראות לכם את התעודה. כמו שאומרים באנגלית: Better safe than sorry – עדיף להיות זהירים מאשר להצטער אח"כ.
-
בחנו את התאריך: מסעדות כשרות נדרשות לחדש את תעודת הכשרות שלהם מדי שנה באמצעות הגוף האמון על הפיקוח והנפקת התעודה. לכן כאשר אתם מסתכלים על תעודת הכשרות חשוב מאוד לשים לב לתאריך ולבדוק שהתעודה עדכנית ולא מלפני שנתיים לדוגמה.
-
מי הגוף המשגיח על הכשרות: בישראל ישנם גופים שונים המספקים שירותי השגחת כשרות והנפקת תעודות כשרות, במקרים רבים נתונים אלו מהותיים עבור סועדים בעלי מנהגי כשרות מסוימים. כך שיש לבחון בתעודה גם מי הגוף המפקח – רבנות מקומית או רבנות ראשית, בד"ץ כלשהו, גוף כשרות פרטי וכן הלאה ומי הרב החתום על תעודת הכשרות. אם הבד"ץ שהעניק את תעודת הכשרות אינו מוכר לכם כדאי לבקש מבעל המסעדה פרטים נוספים לגבי הבד"ץ עד שתנוח דעתכם.
-
רמת הכשרות: יש שומרי כשרות המקפידים על אכילה של מוצרים ושל מזונות שהם רק בעלי כשרות ברמת מהדרין ויש כאלו אשר כשרות "רגילה" מספיקה להם. לכן חשוב מאוד לבחון האם הכשרות של המסעדה היא רגילה או מהדרין.
-
הימצאות משגיח: מעבר לתעודה עצמה – שהיא הרי פיסת נייר רשמית במסגרת פשוטה – חשוב לבדוק האם נמצא במסעדה משגיח כשרות, כמה שעות הוא נמצא במסעדה. גם מסעדות עם כשרות מהדרין יכולות לפעול ללא משגיח שנמצא במסעדה כל היום אלא רק בשעות הבישול והכנת המזון.
-
כשרות חומרי הגלם: עבור המחמירים, אפשר לבקש לבדוק את כשרות חומרי הגלם (יבשים, בשר ועוף, ירקות עליים, ברירה של קטניות, מוצרים ממקור חיצוני) שמשמשים את המסעדה. האם הכלים טבולים או לא, מהם נהלי המסעדה לגבי בישול עכו"ם וכן הלאה.
נושא הכשרות מאוד מסודר בשוק המסעדות בישראל, יש היצע רחב מאוד של מסעדות כשרות, עם מטבחים מגוונים ואיכותיים. אם הנושא מאוד חשוב לכם כדאי לבדוק את תעודת הכשרות ולא להסתמך רק על השלט "כשר" בחוץ ועבור המחמירים לא להתבייש לשאול את כול השאלות החשובות לכם לפני הזמנת האוכל מהתפריט.