מי יודע: מהי בעצם גלידה? 

גלידה היא בעצם אוויר כלוא בתוך שמנת.
כן, אכן כך – ממש כך: גלידה היא שמנת שהוקצפה, כך שהוכנס בה אוויר והוא נכלא באמצעות הקפאה. 
מה שמכונת גלידה עושה, הוא לקחת בסיס שמנת וביצה, עם תבלינים וחומרי טעם כמובן ולערבל לתוכו בהדרגה אוויר.
היות ומכונת הגלידה מקוררת, היא שומרת על הגלידה המתהווית בטמפרטורת קיפאון. 
  • הסיבה שאתם לא יכולים סתם להקפיא קצפת היא, שאין בה מספיק שומן כדי לקבל גלידה במרקם עדין וגם אין מספיק חלבון שייצב אותה – כמו ביצה, למשל. 
 

אז איך מכינים גלידה ללא מכונת גלידה? 

אפשר להכין גלידה בעזרת מיקסר יד או מעבד מזון, כאשר המכשיר משמש להכנת הקצפת, שלתוכה מכניסים שומן, תוספת חלבון וחומרי הטעם. 
אפשרות אחרת היא להכין מעין סורבה – גרניטה – שהוא לא ממש גלידה, וקרוב יותר ל"ברד". היתרון של סורבה הוא שגם טבעונים יכולים ליהנות ממנו וגם מי שלא אוכלים מוצרי חלב או מוצרים שיש בהם כולסטרול וכד'. 
 

מתכון לגלידת שוקולד ביתית

הכינו קערה טובה עם מכסה או קופסת פלסטיק בנפח של ליטר לפחות ומקום בפריזר.
מרכיבים
  • 380 גרם שוקולד מריר
  • פחית חלב מרוכז
  • שתי קופסאות (500 מ"ל סה"כ)  שמנת לקצפת
הכנה
  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית או פלסטיק
  2. מכניסים למיקרו וממיסים את השוקולד – חום גבוה, 20-30 שניות בכל פעם; המסה וערבוב, המסה וערבוב, עד שכל השוקולד נמס
  3. מערבבים את כל החלב המרוכז לתוך השוקולד ומכינים תערובת אחידה ומבריקה
  4. בקערה מתאימה, יבשה, מקציפים את השמנת לקצפת עמידה
  5. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד – שבינתיים התקררה
  6. ממשיכים בערבוב עדין לקבלת מאסה אחידה
  7. מעבירים לכלי מתאים לפריזר, סוגרים במכסה – כדי שלא יקבל ריחות – ומקפיאים כשעתיים. 
מגישים עם חיוך גדול. 
 

רוצים להכין גרניטה - סורבה?

תוכלו להכין למשל גרניטה קפה: 
  • מביאים לרתיחה - 
שלוש כוסות מים, 1/3 כוס סוכר ו-3 כפות קפה לאספרסו
  • מסירים מהאש
  • מעבירים לתבנית אפיה (20 – 24) ומקפיאים
  • מדי חצי שעה מערבבים את הגרניטה במזלג עד שמתקבל מרקם של ברד
 
 
עייפים ולא בא לכם להכין גלידה לבד? ברשימת הגלידריות של בזק b144 תמצאו גלידרייה טובה קרוב לבית.