אכלו קל יותר

כל הרעיון במאכלים קיציים, הוא שהם לא מכבידים על הבטן ולא יגרמו לכם להזיע אחד מול השני ליד השולחן. 
מה זה אומר?
 זה אומר שקודם כל אין מה לחפש את הקיץ בין תבשילי הקדירה למיניהם או במאכלי קטניות חמים וכבדים. 

  • בקיץ אנחנו מעדיפים הרבה יותר מאכלים קלים: בשרים קלים ומאכלי ירקות ירוקים טריים, עגבניות טריות, עלים ירוקים ופירות. בחורף – הפוך: יותר מבושלים ויותר שמנים. 

החליפו את הבשר האדום בעוף ודגים

בשר לבן ודגים קלים יותר לעיכול ולרוב גם רזים יותר מבשרים אדומים. 
לכן טוב יותר לאכול לאור נרות ארוחת דגים רומנטית, מאשר סטייק גדול ושמן, אפילו אם שניכם אוהבים בשר אדום. 

  • ואם בכל זאת אתם רוצים בשר אדום, חפשו נתחים כמו פילה, שאין בהם הרבה שומן. 

צלו אותם כמו שאתם אוהבים, אבל על הצד היותר ורוד-אדום. 

לוו מנה כבדה בתוספת קלה

החלטתם על סטייק במחבת? לוו אותו בסלט מלפפונים טריים או כבושים במרינדה אסיאתית, למשל, בסלט אספרגוס או כל תוספת קלילה אחרת. 

תבְּלו פחות

לא, זה לא אומר שבקיץ אתם צריכים לאכול אוכל בלי מלח ובלי טעם, אלא פשוט להשתמש פחות בתבלינים 'חמים' או חריפים. 
אוכל חריף משרה תחושת חום וגורם לנו להזיע, ולכן חפשו מתכונים או מנות שהטעמים בהם עדינים יותר. 

  • מבחינה זו, מאכלי דגים בהחלט מתאימים: לרוב מתבלים אותם כך, שלא להרוס את טעמי הדג העדינים.

בנוסף, אתם כמובן לא רוצים למצוא את עצמכם מתנשקים עם ראש שלם של שום או צ'ילי חריף, שבהחלט לא מתאימים לאווירה רומנטית.

שתו לבן

ותרו על היין האדום בארוחה הרומנטית שלכם. 
רוב היינות האדומים הישראליים הם יינות יחסית פירותיים וכבדים, עתירי אלכוהול. 

  • החליפו את היין האדום ביין לבן – סוביניון בלאן לאוכל שמבוסס ברובו על ירקות טריים; שרדונה או ויונייה לארוחת דגים או בשר לבן. 
  • אם אתם רוצים משהו אדמדם, לכו על בקבוק של יין רוזה טוב: יין קל, פירותי אבל רענן, שברוב המקרים גם לא מכיל הרבה אלכוהול. 

מעוניינים בשף פרטי לארוחה רומנטית? היכנסו עכשיו לקטגוריית שפים וטבחים באתר b144.